Naslovna » Izlasci » Nova godina 2015 » Nova godina 2015: Jelka visoka 15 metara na Trgu
Novogodišnja jelka u Beogradu - postavljanje
Novogodišnja jelka u Beogradu - postavljanje

Nova godina 2015: Jelka visoka 15 metara na Trgu

Na Trgu Republike biće postavljena novogodišnja jelka visoka 15 metara, najviša u Beogradu ikada!

Postolje je visoko 1,60 metara, a na njemu će biti novogodišnja jelka od sedam tona koja će zauzimati prostor od oko 50 kvadratnih metara

– Ogromna jelka biće ukrašena do vrha u naredna dva dana. Dekorisaćemo je ukrasima sa simbolima Beograda, a imaće i ukrase koji nose oznaku Air Serbia i Etihad Airways, s obzirom na to da su oni pomogli postavljanje ove jelke. Beograđani će osim jelke i ukrasa u širem centru grada, moći da uživaju u Trgu otvorenog srca, koji će biti otvoren 14. decembra – rekao je direktor „Beokoma“ Darko Glavaš.

On je dodao da ima mnogo povoda da naša prestonica za novogodišnje praznike izgleda lepo i zato se sa svim aktivnostima krenulo mnogo ranije nego do sada.

– Grad Beograd je već tradicionalno novogodišnja destinacija koja je veoma posećena u regionu. Ove godine smo krenuli sa svim aktivnostima ranije jer imamo niz izuzetno važnih događaja u našem gradu, kao što je Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, poseta kinseke delegacije i Četvrti ekonomski forum u Sava centru. To su događaji kojima će prisustvovati više hiljada stranaca i želimo da im predstavimo naš grad u najboljem svetlu i da ih pozovemo da dovedu svoje sunarodnike na novogodišnje programe u Beograd – kaže Glavaš.

Jelka osvetljena od 14. decembra

On je precizirao da će sastavljanje jelke koja će krasiti Trg Republike trajati tri dana, kako bi se njena konstrukcija, s obzirom na veličinu, na pravi način obezbedila.

Trg otvorenog srca, biće otvoren 14. decembra od 16.00 dečjom predstavom, osvetljenje na jelki biće svečano pušteno u 17.00, a potom će biti održan koncert Global warming orchestra, trubača, di-džejeva i folklornog ansambla.

Na dečjoj bini svakodnevno će se do 15. januara održavati predstave za najmlađe. Pored toga, na Trgu će biti postavljen i Božićni market, koji će raditi svakog dana od 10.00 do 23.00, dok će duž Knez Mihailove ulice, kao produžetak Trga otvorenog srca, biti postavljene tezge koje će biti otvorene do 18.00. (Beoinfo)