Izdvajamo
Naslovna » BG servis » Novi nazivi ulica i novi spomenici u Beogradu
Karl Malden - ulica u Beogradu i za čuvenog glumca
Karl Malden - ulica u Beogradu i za čuvenog glumca

Novi nazivi ulica i novi spomenici u Beogradu

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica usvojila je inicijative za podizanje nekoliko spomenika u Beogradu.

Sednici, kojom je predsedavala Jasmina Mitrović Marić, prisustvovala je i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, kao i građani koji su podneli predloge za promenu naziva ulica ili podizanje spomenika u Beogradu.

Zahvaljujući inicijativi grupe građana, naselje Filmski grad na opštini Čukarica uskoro će krasiti spomenik najmlađem oficiru Prvog svetskog rata Momčilu Gavriću. Na predlog građana sa Novog Beograda, u Paviljonima će biti podignuta bista slikara i duhovnog vođe omladine ovog kraja Pavla Nikitovića Nike.

Na sednici je doneta odluka i da jedna ulica u Beogradu ponese naziv po Mladenu Sekuliću – Karlu Maldenu, američkom glumcu srpskog porekla, koji će u glavnom gradu dobiti i spomenik.

Usvojene su i odluke o postavljanju spomen-ploče, biste i dodeli naziva ulicama u Beogradu po akademicima Mihailu Markoviću i Nikoli Miloševiću.

Komisija je raspravljala i o predlozima za promenu naziva ulica i postavljanju spomen-obeležja drugih naučnika i istaknutih ličnosti koji su zadužili Grad Beograd i Republiku Srbiju i upućen je poziv svim građanima da dostave svoje predloge koje će komisija sa pažnjom i zadovoljstvom razmotriti. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.