Naslovna » BG servis » Otvoreno Malo pozorište „Duško Radović“
Malo pozorište "Duško Radović"
Malo pozorište "Duško Radović"

Otvoreno Malo pozorište „Duško Radović“

Svečano je otvoreno renovirano Malo pozorište „Duško Radović“ u Aberdarevoj 1.

Projekat obnove urađen je po uzoru na najbolja evropska pozorišta, a prilikom rekonstrukcije vodilo se računa i o tome da se novi izgled zgrade uklapa u ambijent Tašmajdanskog parka.

– Cilj nam je bio da pozorište obnovimo do kraja godine jer ne postoji lepši poklon deci Beograda. Nadam se da će u narednim godinama deca uživati i da je ovo samo početak svega onog što nameravamo da uradimo u oblasti kulture. Već sledeće godine počećemo rekonstrukciju Dečjeg kulturnog centra, a potom i pozorišta „Boško Buha“. Očekuje nas i raspisivanje konkursa za izradu projekta rekonstrukcije Muzeja grada Beograda u Resavskoj ulici i nadam se da ćemo u narednih četiri, pet godina moći s ponosom da kažemo da Beograd konačno ima svoj muzej – istakao je gradski menadžer Goran Vesić.

U narednom periodu u planu je i da se osmisli i spomen-obeležje Dušku Radoviću i da se postavi u neposrednoj blizini pozorišta, kako bi čitav ovaj kompleks bio posvećen deci.

Grad Beograd je u obnovu pozorišta uložio 566 miliona dinara, a pored toga i 57 miliona dinara u opremu. Zbog promene propisa, bilo je problema oko dobijanja saglasnosti protivpožarne zaštite, ali je zahvaljujući naporima MUP-a i taj problem rešen.

Publika će imati priliku da prve predstave u savremenom i reprezentativnom zdanju pogleda od januara 2015. godine. Direktor pozorišta Alek Rodić izrazio je veliku zahvalnost gradu Beogradu i ansamblu pozorišta i precizirao da će prva predstava „Tri praseta“ biti održana 17. januara. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.