Naslovna » BG servis » Prvi sneg u Beogradu
Sneg u Beogradu
Sneg u Beogradu

Prvi sneg u Beogradu

Danas je u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji počeo da pada sneg. Pravo zimsko vreme i temperature ispod nule oćekuju se u narednim danima.

Ledeni dani, kako su i najavili iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biće do 3. januara, do kada će u svim gradovima u Srbiji jutarnje temperature da se kreću od -15 do -8 stepeni Celzijusovih, a maksimalna dnevna neće prelaziti -2.

Visina snežnog pokrivača očekuje se u rasponu od pet do 20 centimetara. Na planinama snežni pokrivač će biti i viši, pa ko je planirao da ide na skijanje, sada je pravi trenutak.

Za Novu godinu, 31. decembra očekuje se suvo, ali hladno vreme. Posle 5. januara očekuje se „otopljenje“, što bi značilo da će maksimalne dnevne temperature da prelaze koji podeok iznad nule.

Upućuje se apel Beograđanima, da čiste sneg i led ispred ulaza u svoje zgrade, odnosno kuće kao i poslovnih prostora. Iz RHMZ apeluju da se na put kreće samo ako se baš mora, uz obavezno raspitivanje o uslovima na saobraćajnicama i na odredištima. (danubeogradu.rs)