Naslovna » BG servis » Pupinov most – nova trasa za teretna vozila u tranzitu
Pupinov most - obilazak oko Beograda
Pupinov most - obilazak oko Beograda

Pupinov most – nova trasa za teretna vozila u tranzitu

Pupinov most svečano će biti otvoren sutra.

Otvaranje Pupinovog mosta za saobraćaj ne predstavlja samo vezu između Zemuna i Borče, već se oslobađa gradsko jezgro od teretnih vozila.

Do sada je jedinu vezu između desne i leve beogradske strane Dunava predstavljao Pančevački most i kao takav bio je preopterećen kako putničkim tako i teretnim vozilima u tranzitu.

Povezivanjem Borče i Zemuna teretna vozila u tranzitu, koja su se do sada koristila ulice: Savsku, Karađorđevu, Bulevar vojvode Bojvića, Mije Kovačevića, Ruzveltovu, Dimitrija Tucovića, Batutovu, Bulevar kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića kao jedinu vezu sa pančevačkom i zrenjaninskom stranom Dunava, moći će da ostvare svoju ciljnu destinaciju krećući se izvan centralne gradske zone.

Grad Beograd objavio je saopštenje povodom otvaranja mosta:
„Svi pravci ulaska u grad: od Smedereva, Niša, Kragujevca, Čačka, Obrenovca, Novog Sada i Šida povezani su sa Zrenjaninom i Pančevom i sva tranzitna kretanja biće izmeštena iz uže gradske zone.

Vozače teretnih vozila u tranzitu obaveštavamo da će, kao i do sada, Kružnim putem i Obilaznicom biti povezani pravci od Smedereva (u Leštanima), Niša (Auto-put kod Bubanj Potoka), Kragujevca, Čačka (kod Orlovače), Obrenovca (kod Ostružnice), od Novog Sada i Šida (na petlji Dobanovci), a preko Pupinovog mosta sa Zrenjaninom, odnosno Pančevom i Vršcem i da je ovo za teretna vozila obavezan tranzitni pravac, kojim se mogu kreteti 24 sata.

Prilaz sadržajima u Dunavskoj ulici i Luci Beograd dozvoljen je samo od Pančevačkog mosta do Francuske ulice i nazad, nije moguće nastaviti kretanje teretnim vozilima ka Bulevaru vojvode Bojovića, odnosno Karađorđevoj i Savskoj ulici“. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.