Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sava centar: Gibonni i prijatelji
Gibonni (foto: Danny Clifford)
Gibonni (foto: Danny Clifford)

Sava centar: Gibonni i prijatelji

Na koncertu „Gibonni Acoustic“ 21, 22. i 27. decembra u Sava centru pop kantautor dovodi nekoliko izuzetnih muzičara – sviraće Matija Dedić, Vlatko Stefanovski i Marijan Brkić.

– Srećan sam što ću se prvi put predstaviti u akustičnom ruhu, okružen dragim ljudima i vrhunskim muzičarima. Ti ljudi neće praviti gužvu na bini, već će svako da svira ono što mu najviše leži i zvuči u najboljem trenutku za to. Biće tu još iznenađenja, ne mogu baš sve da otkrijem. Koliko god oni dragi prijatelji i sjajni svirači bili, ne zna se šta ćemo tačno svirati te večeri. Ne želim da koncerti budu rutina, pa će svaki biti različit – kaže Gibonni.

Nekadašnji frontmen kultnog makedonskog benda Leb i sol Vlatko Stefanovski često sarađuje sa Gibonnijem, kao na albumima „Judi, Zviri i Beštimje“ (1999) i „Mirakul“ (2001), dok je Marijan Brkić, bivši gitarista Prljavog kazališta a sada Parnog valjka, svirao na „Gibonni Live Acoustic/Electric“ (2007).

Džez pijanista i kompozitor Matija Dedić u svojoj diskografiji ima jedan izuzetno zanimljiv album – „Tempera“ (2004) na kome je ponudio 12 džez varijacija Gibonnijevih pesama kao što su „Sve ću preživit“, „Mirakul“, „Dobro jutro, tugo“, „Svi moji punti kad se zbroje“…

Na koncertima u Sava centru 21, 22. i 27. decembra Gibonni planira da svira „numere koje najbolje zvuče u akustičnim aranžmanima – ima tu i starih i novih stvari, od ’Mirakula’ do ’20th Century Man’“.

– Realno, predstaviću poslednjih 15 godina svoje karijere. Možda prearanžiram i neke starije hitove, videćemo… Svakako se radujem toj toploj, intimnoj atmosferi i prisnosti s publikom u Sava centru… Sviraću i pevaću onako kako osećam i biće tu dragih, ličnih pesama koje nisam pevao prošli put – kaže Gibonni.

Ulaznice za koncerte „Gibonni Acoustic“ u prodaji su po cenama 1.500, 1.900, 2.300, 2.600 i 3.000 RSD na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim, Ticketline, Gigstix i DDtickets. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.