Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SC: Stefan Milenković i Marko Hatlak – Tango Compás
Tango Compás
Tango Compás

SC: Stefan Milenković i Marko Hatlak – Tango Compás

Violinista Stefan Milenković i harmonikaš Marko Hatlak predstaviće 28. decembra od 20.00 u Sava centru projekat Tango Compás.

Svetski priznati virtuoz, Stefan Milenković, koji je još u ranom detinjstvu osvojio svetske koncertne scene, i Marko Hatlak, svestrani slovenački muzičar, udružili su snage u energičnom ansamblu zajedno sa pijanistom Markom Črnčecom i kontrabasistom Lukom Herman Gajzerom. Specijalna gošća je Aleksandra Kovač.

Repertoar ansambla obuhvata posebno strastvenu i temperamentnu tango muziku različitih autora u sopstvenim aranžmanima, kao i jedinstvene obrade latino i džez muzike.

Tango Compás

Muzičari ansambla Stefan Milenković i Marko Hatlak u projektu Tango Compás spajaju iskustva iz različitih žanrova – iz duboke klasike Stefana Milenkovića, Hatlakove kombinacije klasike, tanga i etno muzike, do Herman Gajzerovih eksperimenata sa džezom i Črnčecovih ubojitih džez improvizacija.

Compás je ritam, metronom, koračanje, puls i osnovno načelo. To je suštinski element na kome je zasnovana sva muzika.

Na programu su numere klasičnog tango repertoara Rodrigeza, Kanara, Kaseresa i drugih, kao i moderna vizija tanga kroz jedinstvenu interpretaciju muzike Pjacole i Galijana.

Cene ulaznica su 800, 1.000, 1.200 i 1.500 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.