Naslovna » Izlasci » Festivali » Toto u Beogradu, 30. juna
Toto u Beogradu
Toto

Toto u Beogradu, 30. juna

Jedna od najvećih američkih grupa svih vremena Toto, održaće veliki koncert 30. juna u Kombank areni u okviru muzičkog serijala Belgrade Calling.

Popularni rokeri iz Los Anđelesa nastupiće u Beogradu posle drugih svetskih zvezda u okviru istog festivala među kojima su Iron Maiden, Green Day, Ozzy Osbourne, Billy Idol, Morrissey, Faith No More, Whitesnake…

Poznati po izuzetnim sviračkim dostignućima, Toto kreću na veliku, dvogodišnju svetsku turneju kojom obeležavaju 35 godina rada uz novi album koji će biti objavljen na proleće 2015. godine. Za rodonačelnike stadionskog roka, biće to 22. turneja i 13. po redu studijski album, posle niza multiplatinastih ploča prodatih u više od 35 miliona primeraka.

Hitovi kao što su „Rosanna“, „Africa“, „Hold The Line“ i brojni drugi doneli su im brojna priznanja uz pet Grammy nagrada!

Ulaznice

Prvobitno je bilo najavljeno da se ovaj koncert održi na Kalemegdanu, ali je zbog najavljenog lošeg vremena ipak odlučeno, po dogovoru sa menadžmentom benda, da koncert bude u Kombank areni. Kupljene ulaznice za koncert grupe Toto za kategorije parter/ fan pit ostaju iste i nema potrebe da se menjaju. U prodaji je nova kategorija ulaznica – tribina (sedenje) po ceni od 3.400 RSD. VIP ulaznice su rasprodate.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl po cenama od 2.990 RSD za parter, 3.400 RSD3.990 RSD za fan pit, dostupne su na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i širom regiona.

Toto – pop i rok „supergrupa“

– Repertoar se tako prirodno slaže kao da nikad nismo ni pravili pauzu od zajedničkog stvaranja. Za sve fanove koji su strpljivo čekali i konstantno pokazivali podršku i ljubav, ovaj album posvećujemo vama – ovim rečima je klavijaturista i osnivač benda, David Paich, najavio prvi studijski album za Toto posle „Falling In Between“ iz 2006. godine.

Uzbuđenje nije krio ni kultni gitarista Steve Lukather, koji je sredinom novembra potvrdio da je album snimljen, da su gotovi i miks i mastering, te da će širom sveta biti dostupan na proleće, i dodao:

– Nova muzika je među najboljom koju smo ikad pravili. Ima sve ono što ljudi vole ili mrze kod nas i nismo je radili zbog dolara i turneje. Ploča se rodila iz suđenja, boli i gubitka. Za Mikea kome bi sad dobrodošlo neko čudo – misleći na ALS ili Lu Gerigovu bolest sa kojom se bori nekadašnji basista grupe Mike Porcaro.

Malo koji sastav u istoriji je ostavio takav trag u modernoj muzici kao Toto, čiji članovi pojedinačno učestvuju na više od 5000 albuma sa zbirnim tiražom od pola milijarde prodatih primeraka i 225 nominacija za Grammy nagrade!

Toto mnogi nazivaju jedinom pravom pop i rok „supergrupom“, sastavljenom od isključivo od sviračkih superzvezda, kroz koju su, pored osnovne postave, prošli neki od najostvarenijih muzičara. Na novu veliku svetsku turneju kreću u sastavu koji čine originalni članovi i autori najvećih hitova, pa su pored nezaobilaznih Paicha i Lukathera, tu još klavijaturista Steve Porcaro, pevač Joseph Williams, basista David Hingate, bubnjar Keith Carlock, perkusionista Lenny Castro i prateći vokali Jenny Douglas Foote i Mabvuto Carpenter.

Na evropskom delu turneje, već su potvrđeni nastupi u Glazgovu, Mančesteru, Londonu, Parizu, Amsterdamu, Kopenhagenu, Varšavi, Berlinu, Minhenu i drugim gradovima.

Toto je nezaobilazan deo moderne pop kulture, od pisanja muzike za kultni film „Dune“, do redovnog pojavljivanja na televiziji, kako u serijalima „South Park“ i „Familly Guy“, tako i u viralnog skeču koji su prošle godine zajedno izveli Justin Timberlake i Jimmy Fallon, a koji je na Youtube videlo već pet miliona gledalaca!

U aprilu 2014. godine objavljen je i njihov novi koncertni DVD i Blu-Ray „35th Anniversary Tour – Live In Poland“ i već u prvoj nedelji zauzeo je prvo mesto u svetu sa odličnom prodajom i do danas! (danubeogradu.rs)

Belgrade Calling 2015 – satnica

29. jun 2015. (19.00)
Steel Temple: 19.30 – 20.15
Helloween: 20.45 – 21.45
Judas Priest: 22.15
Za fanove koji su kupili karte za Kalemegdan i Ušće (iste važe za Arenu!), ulazi su sledeći:
FAN PIT – Ulaz 106
PARTER – Ulazi Sever i Jug
Fanovi koji su kupili ulaznice za Arenu, imaju na istim napisano gde ulaze.

30. jun 2015. (20.00)
Toto: 21.00
Za fanove koji su kupili ulaznice za Kalemegdan i Ušće (iste važe za Arenu!) ulazi su sledeći:
FAN PIT – Ulazi Sever i Jug
PARTER – Ulazi Sever i Jug
VIP – Ulaz 102
Fanovi koji su kupili ulaznice za Arenu imaju na istim napisano gde ulaze.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.