Naslovna » Porodica » Tribina: Zašto ne treba tući decu?
Tribina: Zašto ne treba tući decu?
Tribina: Zašto ne treba tući decu?

Tribina: Zašto ne treba tući decu?

U Naučnom klubu CPN, u utorak 16. decembra od 18.00, biće organizovana tribina „Zašto ne treba tući decu“ o aktuelnoj, ali kontroverznoj temi fizičkog kažnjavanja u vaspitanju dece. Ulaz je slobodan.

U štampi, na televizijama i internetu otvorila se debata o tome da li treba fizički kažnjavati decu. Mada je takav oblik vaspitanja protivzakonit i suprotan civilizacijskim dometima, deo medija je izveštavao kako postoje naučne teorije i metode vaspitavanja koje podstiču fizičko kažnjavanje u porodici.

Reagujući na ovo, više od 110 uglednih psihologa i pedagoga potpisalo je saopštenje protiv takvih istupa u javnosti, posebno se osvrćući na nastupe lekara i psihoterapeuta Zorana Milivojevića koji je roditeljima savetovao da je primena sile u vaspitanju opravdana.

Kako bi se o ovoj značajnoj društvenoj temi razgovaralo pred publikom, a da se pritom na pravi način čuje i glas nauke, Centar za promociju nauke je organizovao posebnu CPN tribinu „Zašto ne treba tući decu“ na koju su pozvani psiholozi i pedagozi.

Adresa je Knez Mihailova 5, II sprat. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.