Naslovna » Izlasci » Nova godina 2015 » Ulica otvorenog srca i u Požeškoj
Ulica otvorenog srca - Požeška
Ulica otvorenog srca - Požeška

Ulica otvorenog srca i u Požeškoj

I Požeška će prvog dana 2015. godini biti Ulica otvorenog srca.

Od 12.00 do 16.00 na bini u Požeškoj nastupiće hor Šara, bend Pajtosi, Zorana Pavić, Aleksa Jelić, Viktorija i Legende.

Program vode Dejan Njestor i Ivan Milovanović.

Uz čestitke za nastupajuću godinu, manifestaciju u Požeškoj otvoriće predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Najmlađi posetioci uživaće uz klovnove, mađioničare, hodače na štulama. Na maloj bini u Požeškoj nastupiće i mališani iz čukaričkih škola „Banović Strahinja“ i „Filip Kljajić-Fića“.

Deca će uživati i u pozorišnim predstavama dečijih pozorišta Ćira, Guliver i Patuljak.

I ove godine Ulica otvorenog srca je humanitarnog karaktera. (danubeogradu.rs)

Izmene u saobraćaju

Zbog održavanja manifestacije „Ulica otvorenog srca“ u četvrtak, 1. januara, od 12.00 do 20.00 zatvara se za saobraćaj Požeška ulica, na delu od Kijevske do Ulice Petra Mećave, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Tramvaji sa linija 12 i 13, će saobraćati na skraćenoj trasi kao lokalne linije: 12L (Omladinski stadion – Gospodarska mehana) i 13L (Blok 45 – Gospodarska mehana).

Uspostavlja se autobuska linija 13A (Glavna železnička stanica – Banovo brdo) sa dva autobusa pogona Novi Beograd. Trasa linije u smeru ka periferiji: Glavna železnička stanica – Savski trg – Savska – Bulevar vojvode Mišića – Radnička – Vijadukt – Kirovljeva – Lješka – Stevana Brakusa – Valjevska – Požeška – Banovo brdo; u smeru ka gradu: Banovo brdo – Požeška – Kijevska – Lješka – Kirovljeva – Visoka – Paštrovićeva – Radnička – Bulevar vojvode Mišića – Savska – Savski trg – Glavna železnička stanica.

Autobusi će duž trase koristiti postojeća stajališta linija JGP-a. Izlazno-polazno stajalište za liniju 13A na terminusu „Banovo brdo“ biće sa linijama 50, 57 i 512.

Autobusi sa linije 37 i 85 će saobraćati u smeru ka periferiji trasom: Kirovljeva – Lješka – Stevana Brakusa – Valjevska – Požeška i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu: Kijevska – Lješka – Kirovljeva i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linija 23 i 53 će ići u smeru ka periferiji trasom: Kirovljeva – Lješka – Stevana Brakusa – Valjevska – Požeška – Blagoja Parovića i dalje redovnim trasama; u smeru ka gradu: Kijevska – Lješka – Kirovljeva i dalje redovnim trasama;

Autobusi sa linije 57 će saobraćati trasom: Požeška – Kijevska – Lješka – Kirovljeva – Požeška i dalje redovnom trasom.

Autobusi sa linije 87 će ići trasom: Požeška – Kijevska – Lješka – Kirovljeva i dalje redovnom trasom.

Autobusi sa linija 51 i 52, u oba smera, će saobraćati trsaom: Radnička – Savska magistrala – Svetolika Lazarevića – Radnička – Lazarevački drum – Trgovačka i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linija 58 i 88, u oba smera, će ići trasom: Radnička – Savska magistrala – Lazarevački drum – Vodovodska i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linije broj 49 će saobraćati u smeru ka periferiji trasom: Teodora Drajzera – Bulevar vojvode Mišića – Petlja „Radnička“ – Radnička – Kirovljeva – Lješka – Stevana Brakusa – Valjevska – Požeška i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu: Kijevska – Lješka – Kirovljeva – Požeška i dalje redovnom trasom.

Ukidaju se stajališta „Bioskop Šumadija“, „Škola Josif Pančić“, „Dom zdravlja“ i „Kijevska“, u oba smera, za sve linije; „Ada Ciganlija“ u smeru ka periferiji za linije 51, 52, 58, 88; „Trebevićka“, u oba smera, za linije 12, 13, 51, 52, 58 i 88; „Hipodrom“ i „Kneza Višeslava“, u oba smera, za tramvajske linije 12 i 13; „Banovo brdo“, polazno stajalište za linije 12 i 13.

Uspostavljaju se stajališta „Stanka Opsenice“, „Petra Mećave“ i „Kijevska“ (u oba smera) u Lješkoj ulici za linije 13A, 23, 37, 49, 53, 57, 85 i 87; „Kirovljeva“ (u smeru ka Banovom brdu) u Kirovljevoj ulici za linije 13A, 23, 37, 49, 53 i 85; (u smeru ka gradu) za linije 13A, 23, 37, 53, 85 i 87; „Valjevska“ (u smeru ka Vidikovcu) u Požeškoj ulici, za linije 23 i 53.

Na izmenjenom delu trase, autobusi sa linija 49, 51, 52, 58 i 88 će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Autobusi sa linija noćnog saobraćaja, koje u redovnom režimu saobraćaju Požeškom ulicom, ići će delimično izmenjenom trasom (kroz Lješku ulicu), kao i autobusi sa dnevnih linija u izmenjenom režimu.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.