Naslovna » Izlasci » Nova godina 2015 » Ulica po ulica… Grad otvorenog srca
Obrenovac - grad otvorenog srca
Obrenovac - grad otvorenog srca

Ulica po ulica… Grad otvorenog srca

Po celom Beogradu 1. januara od 10.00 ili od 12.00 biće održana tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca. Uz nekoliko noviteta…

Već smo najavili prvojanuarsku humanitarnu akciju i dobar novogodišnji provod na Novom Beogradu, u Borči i Požeškoj, a sada predstavljamo sve ono što čini humanitarni Beograd – Grad otvorenog srca.

Obrenovac

Opština Obrenovac, po peti put, organizuje 1. januara od 12.00 do 15.00 na Trgu dr Zorana Đinđića manifestaciju „Obrenovac – grad otvorenog srca“. Deci Obrenovca će Novu godinu poželeti muzičari, pesnici, plesači, klovnovi i drugi zabavljači.

Program, koji će se odvijati na gradskom trgu, sastojaće se iz tri dela. U prvom će se predstaviti Dečji gradski hor „Kruna od nota“, Dramski studio JP SKC, dečji ansambl Centra za očuvanje tradicije i kulture „Tent“, Centar „MS Inovacije“ i dečji pesnici I. Kolarov i B. Stevanović. Potom će biti dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima likovnog i literarnog konkursa. U ovom delu programa predstaviće se i deca koja su u protekloj školskoj godini postigla izuzetne rezultate u različitim oblastima – sport, umetnost, nauka, pod sloganom „Najbolje od nas“.

U drugom delu programa predstaviće se KUD „Kruna“ iz Velikog Polja, polaznici škole glume Marije Medenice u predstavi „Pepeljuga“, kao i plesni studio „Idea“. I ove godine je pripremljena Dečja olimpijada „Igre bez granica“, u kojoj će pored dece učestvovati i nekoliko klovnova.

Treći deo manifestacije čini predstava „Milica, Marica i kulturna zavrzlamica“, kao i zajednički ples sve dece. U okviru radionica za decu biće organizovani face painting, likovna radionica „Vredne ruke našeg grada“, predstaviće se Šahovski klub „Kapablanka“ i biće organizovan nastup Deda Mrazeva na motorima iz Moto kluba „Warriors“.

Rakovica

Opština Rakovica organizuje 1. januara tradicionalnu manifestaciju „Rakovica otvorenog srca“. Od 12.00 do 15.00, na platou ispred „Mekdonaldsa“ na Vidikovcu za decu i njihove roditelje spremljen je bogat zabavni program.

Mališani će moći da uživaju u besplatnoj novogodišnjoj dečjoj predstavi, a moći će i da se fotografišu sa maskotama animiranih junaka (Sunđer Bob, Miki Maus, Mini, Pepa Prase). Dvojica klovnova animiraće decu pravljenjem balona, dok će Deda Mraz deliti najmlađima slatkiše. Predviđen je i nastup dva kulturno-umetnička društva, Pevačkog društva „Prelo“, kao i dva rok benda Roser i ZzRok, a nastupiće i članovi Škole gitare „Čupavko“ i Škole engleskog jezika „Rainbow“.

Rakovica otvorenog srca

Čitav program će voditi Prljavi inspektor Blaža. Svi mališani imaće priliku da uživaju u besplatnom klizanju od 11.00 do 13.00 na klizalištu koje se nalazi ispred „Mekdonaldsa“, a moći će i besplatno da uživaju u luna-parku koji se nalazi u blizini.

Kancelarija za mlade opštine Rakovica imaće postavljene štandove na kojima će prodavati crvene novogodišnje nosiće. Sakupljeni novac biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Zemun – prvi put

Tradicionalna Ulica otvorenog srca, po prvi put, održaće se 1. januara i u opštini Zemun. Gospodska ulica i Veliki trg biće mesto na kome će novogodišnju radost, naročito najmlađima darivati Peđolino, klovnovi, mađioničari, glumci i animatori. Program počinje u 10.00 i sve do 15.00 trajaće jedna velika novogodišnja predstava.

Prvi dan Nove godine važan je, svečan i nezaobilazan praznik i Ulica otvorenog srca je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti.

Sav prihod koji bude ostvaren, biće uplaćen na račun Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“, konkretno za kupovinu aparata za praćenje vitalnih funkcija kod dece koja su smeštena na Odeljenje intenzivne nege.

Selo otvorenog srca

Prve nedelje Nove 2015. godine, 4. januara od 10.00, u Etno domaćinstvu Zornića kuća organizuje se manifestacija Selo otvorenog srca.

Program uključuje posluženje tradicionalnom hranom (krompir sa kajmakom pečen u starim pekarama, uštipci, kačamak, kotlovi sa kuvanim jelima, turšija, sirevi..), piće (kuvano vino, rakija, čajevi, sokovi na bazi prirodnih sirupa itd.). Najmlađi će imati prilike da uživaju u nastupima animatora Udruženja Čigra (Deda Mraz, klovn…), raznim dečijim radionicama, i druženju sa životinjama u mini zoo vrtu Etno domaćinstva. Ulaz je slobodan.

Posebna atrakcija biće vožnja kroz imanje na specijalno pripremljenom traktoru, kao i takmičenje u pravljenju Sneška Belića (u slučaju snežnih padavina; poneti sanke!).

Pored održavanja prazničnog duha, porodične tradicije i druženja, manifestacija Selo otvorenog srca ima i humanitarni karakter. U cilju podizanja svesti i pomoći deci deci oboleloj od kancera, Etno domaćinstvo Zornića kuća i Udruženje za borbu protiv kancera kod dece Uvek sa decom organizovaće prodaju dečijih radova i prikupljanja dobrovoljnog priloga posetilaca.

Za sve zainteresovane biće organizovan besplatan prevoz, sa polaskom ispred Skupštine grada Beograda/ turističko stajalište na Trgu Nikole Pašića. Prijave su obavezne na telefon 069/2540-254 ili etnozk@gmail.com.

Manifestacija Selo otvorenog srca se organizuje uz podršku Turističke organizacije Beograda, Udruženja za borbu protiv kancera kod dece Uvek sa decom, BS Tours-a i Gradske Opštine Barajevo. (Beoinfo / TOB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.