Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Završeno Big Deal takmičenje 2014
Big Deal takmičenje 2014
Big Deal takmičenje 2014

Završeno Big Deal takmičenje 2014

Studenti kragujevačkog pravnog fakulteta pobednici su Big Deal takmičenja koje se uspešno realizuje već treću godinu zaredom. Ove godine učestvovali su studenti pravnih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Osnivač i organizator ovog jedinstvenog projekta je advokatska kancelarija JPM Janković, Popović i Mitića čiji je cilj da studentima pravnih faktuleta u Srbiji pruži dodatno obrazovanje prenošenjem praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava kroz simulaciju M&A transakcija (kupovina/preuzimanje privrednih društava)

Ovakvim pristupom, studenti imaju priliku da se sretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju unutar samih kompanija i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima, kao što je, između ostalog, učestvovanje u pregovorima oko prodaje jedne kompanije. Na taj način studenti mogu realnije da sagledaju šta ih čeka nakon završetka studija i da li zaista žele da svoju karijeru nastave u pravcu kompanijskog prava. Kako bi uslovi bili što realniji, celokupna komunikacija je bila na engleskom jeziku.Promo

“Od neprocenjivog je značaja podići pravnu praksu na još viši nivo u odnosu na onaj na kome se ona trenutno nalazi u zemlji i regionu, kao i da studentima pravnih fakulteta u zemlji pružimo mogućnost da steknu nova i odmah primenjiva znanja po završenim studijama”, izjavio je Nenad Popović, senior partner advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić.

“Naši iskusni advokati ponudili su svoje znanje i iskustvo studentima bez ikakvih ograničenja u ovom jedinstvenom projektu, kako bi sutra studenti stekli nova znanja i bili spremni da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i stažiranja unutar kompanija u kojima se budu zaposlili”.

Ovogodišnji Big Deal projekat pored vrhunskih takmičara i sjajnih timova pravnih fakulteta koji su učestvovali ostaće upamćen i po tome što je poslednji koji je okupio domaće pravne fakultete jer će predstojeći najavljen za 2015. godinu biti regionalnog tipa.

Big Deal panel diskusija

Posle svečane dodele diploma učesnicima, usledila je već tradicionalna panel diskusija na temu “Iskustva iz M&A transakcija u Srbiji i Regionu” koja je okupila sledeće paneliste:

– Nenada Popovića, starijeg partnera u advokatskoj kancelariji Janković, Popović & Mitić, inače eksperta za M&A transakcije,
– Borisa Šavorića, starijeg partnera u advokatskoj kancelariji Šavorić & Partneri iz Zagreba.
– Aleša Rojsa, starijeg partnera u advokatskoj kancelariji Rojs, Peljhan, Prelesnik & Partneri iz Ljubljane.

Panelisti su razgovarali o njihovom veoma bogatom iskustvu u M&A transakcijama koje prevazilaze nacionalne okvire i koje obuhvataju više nacionalnih jurisdikcija.

Svi studenti, učesnici Big Deal takmičenja, zaključili su da im je ovogodišnji Big Deal dao dosta novog, kvalitetnog znanja, konkretan pogled na pravnu praksu i jasnu sliku šta ih čeka posle završetka studija.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.