Naslovna » Izlasci » Festivali » 3. ChibiCon 2015, 31. januara i 1. februara
ChibiCon 2015
ChibiCon 2015

3. ChibiCon 2015, 31. januara i 1. februara

Društvo ljubitelja japanske pop kulture Sakurabana i DOB organizuju 3. ChibiCon, 31. januara i 1. februara. Cena dnevne ulaznice je 250 RSD.

Posle više godina organizovanja konvencije Japanizam događaj je rastao i interesovanje za njega i slične sadržaje je progresivno raslo. Zato je 2013. organizovana zimska dvodnevna konvenciju. Taj događaj je simbolično nazvan ChibiCon, što je kovanica od japanske reči chibi – malo i konvencija.

Mini konvencija se održava u Domu omladine Beograda i tokom dva dana posetioci imaju priliku da uživaju u različitim sadržajima kao što su izložba radova, predavanja, tribine, projekcije, sajamski deo događaja, takmičenja u društvenim igrama, video igrama, u brzom crtanju, kospleju, itd.

Art Džem i druga zabava

Program počinje u subotu 31. januara u 13.00 predavanjem izdavačke kuće Darkwood o trenutno najpopularnijoj mangi „Napad titana“, koja će se uskoro ekskluzivno naći na našim prostorima. Sledi još jedno predavanje, i to o softerskim idolima tzv. Vokaloidi.

Na tribini „Just put some gears on it (and call it Steampunk)“ posetioci će imati pririku da saznaju šta su koreni stimpanka, kako se kreirao i razvijao i zašto je toliko popularan.

Sledi već tradicionalni „Art Džem“ tj. takmičenje u crtanju u kome svi zainteresovani posetioci mogu da učestvuju, a najbolji će osvojiti i nagrade. Program se nastavlja još jednom tribinom, o seriji koja je nastala kao kombinacija elemenata američke i japanske animacije i humora: „RWBY“. Posle diskusije biće emitovano svih 16 epizoda ovog ostvarenja.

Od pratećih programa prvog dana pripremljeno je takmičenje u video igrama „Dengeki Bunko“ i „Dragon Ball Z – Budokai 3 HD remake“ kao i šminkanje i friziranje u Lolita stilu.

Fenomeni modernog Japana

Drugi dan ChibiCona počeće predavanjem „Maid Cafés and Host clubs“ na kome će publika saznati zašto je ovaj fenomen postao jedan od najupečatljivijh elemenata modernog Japana.

Na tribini „Moralnost u video igrama“ predavači će iskoristiti priliku da vam predstave neke od najupečatljivijih primera moralnih sistema u video igrama. Potom sledi diskusija „Anime vs. JDorama“ tj. japanska animacija protiv japanskih igranih serija.

Ukoliko želite da proverite svoje znanje možete učestvovati u anime kvizu. Na zahtev publike, ove godine po prvi put tokom zimske mini konvencije biće organizovano kosplej takmičenje. Drugi dan završava se projekcijom igranog filma „Black Butler“, koji je rađen po istoimenoj mangi.

Game Room organizuje takmičenje „Dance Dance Revolution“ kao i „Mortal Combat“ i „J Stars Victory“. Tokom celog vikenda trajaće prodajna izložba tzv. Artis Alley i izložba polaznika Sakurabanine manga škole. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.