Naslovna » Izlasci » Shopping » Aura Smart Sleep System – gedžet za dobar san
Aura Smart Sleep System

Aura Smart Sleep System – gedžet za dobar san

Ukoliko imate problema sa spavanjem i lošim snom Aura Smart Sleep System kompanije Withings je gedžet koji vas može lišiti tih muka.

Ovaj jedinstveni proizvod dolazi iz Francuske i specijalno je kreiran od strane ljudi kojima je san (miran san da budemo precizniji) profesija, a specifičan je po tome što nadzire ciklus i kvalitet sna, kao i ambijentalne uslove u kojima korisnik spava.

Vizuelno je nešto najspecifičnije što se može naći na tržištu, ali kako brojni korisnici širom sveta tvrde itekako dobro radi posao…Promo

Aura Smart Sleep System se sastoji iz Sleep senzora, Bedside uređaja i pratećeg softvera koji je nažalost pisan samo za iOS platformu, međutim postoje indicije da će se uskoro pojaviti i aplikacija za Android, zapravo gotovo je sigurno pošto programeri Withings-a aktivno rade na njoj.

Montaža je veoma jednostavna – senzor se stavi ispod čaršava za spavanje i poveže kablom sa Bedside uređajem posle čega kreću podaci automatski da se šalju nekom od iOS uređaja (iPhone telefoni, iPad tableti ili iPod touch media plejer).

Može da se spava

Nema nikakvih podešavanja i sve teče veoma glatko – korisnik treba samo da se opusti i krene da spava – kada se probudi podaci o kvalitetu sna će biti ispred njega, tj. na njegovom iOS gedžetu.

Cela tajna se naravno krije u Bedside uređaju koji kombinuje stonu lampu, zvučnik, sat i alarm. Lampa emituje svetlost određenih nijansi plave i crvene koje su odgovorne za lučenje hormona sna (Melatonin je hormon sna za čitaoce koji nisu znali), a prijatni zvukovi polako korisnika uvode u san.

U zavisnosti kako korisnik pada u san tako se boje sporije smenjuju, a zvuk se utišava. Sjajna stvar je što se alarm podešava iz aplikacije na iOS uređaju (Bedside dodatak ima i skriveni displej koji se gasi kada spavate), a softver i vreme buđenja automatski prilagođava prirodnom ciklusu spavanja, odnoso informacijama koje je dobio od senzora za spavanje. Totalno cool, zar ne?

I to bi u nekim kratkim crtama bio Aura Smart Sleep System kompanije Withings koji je na domaće tržište stigao početkom tekuće godine i već je izazvao ogromno interesovanje kupaca.

Kako nema konkurenciju teško ga je porediti sa bilo kojim drugim senzorima koji imaju sličnu ulogu, ali ono što je sigurno je da donosi mirnije snove.

Jedini problem je što Aura ima poprilično visoku cenu pa će bar za sada ostati rezervisana samo za kupce sa dubljim džepovima. Da se razumemo i dobar san dosta košta!

Cena (sa PDV-om): 40.990 RSD

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.