Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Beograd proglašen za #7 Rising Star Destination
Beograd - Rising Star Destination
Beograd - Rising Star Destination

Beograd proglašen za #7 Rising Star Destination

Turistički portal Gogobot, namenjen za planiranje putovanja širom sveta, proglasio je Beograd za jednu od destinacija u usponu – Rising Star Destination – i „smestio“ ga na sedmo mesto.

Gogobot je portal na kom korisnici razmenjuju informacije i iskustva sa različitih destinacija, daju preporuke, prave rezervacije i planiraju putovanja.

Listu najboljih destinacija objavljuje se na godišnjem nivou, na osnovu više stotina hiljada recenzija. Kriterijumi za odabir su različiti, i variraju od hotela i restorana, do posebnih turističkih programa.

Po recenzijama turista koji su boravili u Beogradu, srpska prestonica u najvećem procentu preporučuje se zbog gastronomije, lokalne kulture, noćnog života, kao i onima koji su zaljubljenici u istoriju, umetnost i dizajn, ali i avanturizam.

Beograd je ukratko opisan kao „simpatična mešavina starog i novog“, grad koji pokušava da se ratosilja opšteg mišljenja da je ružan grad. Sve veći broj turista upravo dokazuje da je Beograd s pravom na ovoj listi!

Na listi „Top Destinations“ na prvom mestu je Njujork, a slede Las Vegas, Hong Kong, London, San Francisko… Listu najboljih zimskih destinacija predvodi Big Bear Lake (Kalifornija), a zanimljivo je da su na drugom i trećem mestu Venecija i Prag. (danubeogradu.rs)

I konačno, evo kako izgleda pomenuta lista „Rising Stars“…

1. Rejkjavik
2. Granada
3. Krakov
4. Hoj An
5. Vatikan
6. Filadelfija
7. BEOGRAD
8. Panama
9. Komo
10. Zanzibar
11. Hiderabad (Indija)
12. Aman
13. Fortaleza
14. Pert
15. Riga
16. Izmir
17. Velington
18. Kito
19. Tamarindo
20. Gvanahuato

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.