Naslovna » Porodica » Deca » Besplatni programi u DKC „Majdan“
DKC "Majdan" - aikido

Besplatni programi u DKC „Majdan“

DKC „Majdan“, ustanova kulture opštine Savski venac, i ovog zimskog raspusta za decu i mlade organizuje raznovrsne besplatne programe iz oblasti sporta i edukacije.

Od 9. do 19. januara osnovci i srednjoškolci mogu da učestvuju na besplatnim radionicama elektronike, robotike i programiranja, a za sve one kojima je potrebna rekreacija organizovani su besplatni časovi aikida.

Na radionicama u DKC „Majdan“ polaznici će naučiti koje su osnovne elektronske komponente i kako njihovim kombinovanjem nastaju elektronski uređaji.Za dž

Savladaće osnove izrade sajtova i stvoriće sebi temelj na osnovu koga će lakše razumeti internet umesto da budu samo posmatrači. Zainteresovani za robotiku biće u prilici da naprave svog prvog robota na baterije ili robotsku ruku i programiraju je da izvršava njihova naređenja. Najradoznaliji kreativci saznaće šta je to Arduino.

U ponudi je i radionica elektronike i robotike za devojčice, koje su podjednako uspešne u ovim oblastima kao i dečaci, u cilju podrške i ohrabrenja da počnu aktivnije da se bave onim što vole. Osnovna ideja ovog programa je podsticanje logičkog razmišljanja i promovisanje nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način.

Radionice će realizovati tim iz Male škole elektronike a sportski program vodiće Aikido klub „Košava“.

Budući da je broj mesta ograničen, potrebno je prijaviti se na željeni program na mejl propeler@dkcmajdan.org.rs. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.