Naslovna » Izlasci » Nova godina 2015 » Božić na Trgu otvorenog srca
Božić na Trgu otvorenog srca
Božić na Trgu otvorenog srca

Božić na Trgu otvorenog srca

Na Trgu otvorenog srca 7. januara će biti organizovan poseban program koji obeležava Božić, najveći hrišćanski praznik.

Od 10.00 nastupiće folklorni ansambl, a od 14.00 i od 15.00 Pozorište Ars longa izvešće plesnu predstavu za decu „Deda Mrazova četiri godišnja doba“ na muziku poznatog klasičnog muzičkog dela „Četiri godišnja doba“ Antonija Vivaldija.

Radnja se bazira na odnosu Deda Mraza i Deda Mrazice, njihovom zajedničkom odrastanju, prvom zaljubljivanju i zajedničkom životu. Predstava se završava muzičkom numerom zime, kada Deda Mrazica pomaže Deda Mrazu da spremi deci poklone.

U predstavi učestvuju dva profesionalna igrača, balerina Tanja Damjanovski i igrač Miroslav Petrović.

Lomljenje božićne česnice

Tradicionalno lomljenje božićne česnice biće održano sutra na Trgu otvorenog srca, koje će pratiti i prigodan muzički i folklorni program.

Osveštavanje i lomljenje božićne česnice počeće u 12.00 na Trgu Republike, u posebnom ograđenom prostoru. Građani su pozvani da se dostojanstveno ponašaju tokom ovog skupa i da, pre svega, dozvole najmlađim sugrađanima da priđu.

Da bi sve proteklo u najbojem svetlu, za uspostavljanje reda brinuće se pripadnici MUP-a, Komunalne policije i redarska služba.

Sekretarka za privredu Tijana Maljković je istakla da grad Beograd prvi put u okviru božićne manifestacije lomljenja česnice organizuje prigodan višečasovni program, namenjen prevashodno najmlađima.

– Pošto je čitav program na Trgu otvorenog srca, koji traje do 15. januara, prilagođen najmlađima, shodno tome i lomljenje česnice ove godine je prebačeno sa Terazija na Trg Republike i usklađeno sa ovom manifestacijom – navela je Maljkovićeva.

Ona je pozvala roditelje da dovedu decu, kako bi u skladu sa tradicijom zajedno obeležili jedan od najvećih hrišćanskih praznika. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.