Naslovna » Izlasci » Izložbe » Božidarac – 1947: Grafike, slike i skulpture
Božidarac - grafike, slike i skulpture
Božidarac - grafike, slike i skulpture

Božidarac – 1947: Grafike, slike i skulpture

Od 12. (18.00) do 26. januara u Galeriji „Božidarac – 1947“ (Radoslava Grujića 3) biće otvorena izložba na kojoj će se svojim grafikama, slikama i skulpturama predstaviti tri umetnika.

Izložbu organizuje Centar za foto-talente povodom 20 godina od svog osnivanja.

Akademski slikar Tomislav Toma Petrović publici će se predstaviti sa trideset grafika pod imenom „Naklon gospođici liniji“. Akademski slikar i vajar Dana Vrhovec predstaviće se sa osam svojih radova, a vajarka Daliborka Tizmonar Marković sa jedanaest skulptura.

U prigodnom programu koji će biti održan povodom otvaranja izložbe učestvovaće profesor Ljubomir Dimitrijević (flauta), Goran Romčević (gitara), Dragana Vučićević (sopran) i Ljiljana Arsenović (klavir).

***
Nа tеmеlјimа Nаrоdnоg univеrzitеtа „Bоžidаr Аdžiје“ u novembru 2014. оsnоvаn je Cеntаr zа obrazovanje i kulturu „Bоžidаrаc – 1947“. Novi Centar programski se ne razlikuje od NU „Božidar Adžija“ čiju je tradiciju nastavio. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.