Naslovna » Izlasci » Film » Film „Sveti Vinsent“ od danas u bioskopima
Sveti Vinsent

Film „Sveti Vinsent“ od danas u bioskopima

Legendarni komičar Bil Marej pokazaće da i nije tako džangrizav kakvim se čini na prvi pogled u filmu „Sveti Vinsent“ koji se od danas prikazuje u beogradskim bioskopima.

Posle razvoda, Megi (Melisa Makarti), sada samohrana majka, i njen dvanaestogodišnji sin Oliver (Džejden Liberer) dosele se u Bruklin. Budući da radi do kasno, mora da ostavi Olivera na brigu njihovom komšiji Vinsentu (Bil Marej), penzionisanom gunđalu sklonom kocki i alkoholu. Među njima se stvara neverovatno prijateljstvo.

Zajedno sa trudnom striptizetom Dakom (Naomi Vots), Vinsent prati Olivera na svakodnevnoj ruti između hipodroma, kluba sa striptizom i lokalnog bara i pomaže mu da postane čovek, dok Oliver u Vinsentu počinje da vidi nešto što niko drugi ne vidi – neshvaćeno biće dobrog srca.

Film „Sveti Vinsent“ je po svom scenariju režirao i producirao Ted Melfi, kome je ovo prvi dugometražni film.

Život kao inspiracija

Priča o Vinsentu je inspirisana stvarnim događajem scenariste, reditelja i producenta Teda Melfija koji mu je promenio život. Kad je pre sedam godina njegov stariji brat umro sa 38 godina, Ted je otišao na sahranu i video da njegova jedanaestogodišnja bratanica nema kuda. Melfi i njegova supruga odmah su odlučili da je usvoje i presele iz malog, ruralnog gradića u Tenesiju u svoj dom u Šerman Ouksu u Kaliforniji.

Čim je krenula u srednju školu, devojka je za zadatak dobila da pronađe katoličkog sveca koji je inspiriše i da nađe stvarnu osobu koja ima njegove osobine. Njen izbor su bili Sveti Vilijam od Ročestera, zaštitnik usvojene dece, i Melfi. Dirnut, Melfi je shvatio da je to savršena ideja za film. Umesto likova kao što su on i njegova bratanica, zamislio je staro gunđalo koje je izgubilo volju za životom i mladog dečaka.

Bil Marej se činio savršenim za svoju ulogu, a reditelj kaže: „Tako je nastala priča – mladić se doseli pored gunđala, alkoholičara kojeg glumi Marej i oni postanu najbolji prijatelji koji jedan drugom promene živote“. (danubeogradu.rs)

Originalni naziv filma: St. Vincent. Država i godina proizvodnje: SAD, 2014. Trajanje: 103 minuta. Žanr: komedija. Režija: Theodore Melfi. Uloge: Bill Murray, Melissa McCarthy, Jaeden Lieberher, Naomi Watts

http://youtu.be/WbNXB0jfpkI