Naslovna » Izlasci » Shopping » GSmart Mika M3 – odličan smartfon srednje klase
GSmart Mika M3
GSmart Mika M3

GSmart Mika M3 – odličan smartfon srednje klase

Elegantni i monolitni GSmart Mika M3 je smartfon oštrih ivica, nova perjanica iz srednje klase.

I inače je GSmart sinonim za telefone sa odličnom cenom i vrlo dobrim hardverom, ali najnoviji proizvod Gigabyte-a je viša klasa.

I pored veličine ekrana od 5 inča i oštrih ivica, Mika M3 dobro leži u ruci za šta je verovatno zaslužna i zadnja strana na kojoj je plastika blago matirana kako ne bi klizio, ali i kako se ne bi skupljala prljavština.Promo

Na poleđini su se smestili velika kamera od 13 megapiksela sa blicem, spikerfon zvučnik, ali i jedini GSmart znak s obzirom da je on sa prednje strane izostao. Prednjom stranom dominira IPS ekran od 5 inča sa HD rezolucijom od 720 x 1280 piksela, kao i jedan od aduta ovog modela, a to je prednja kamera od čak 8 megapiksela.

Ova komponenta čini Miku M3 jednim od najboljih „selfie“ telefona na tržištu. Do izražaja dolazi dugme za fotografisanje pa ćete moći da se uslikate jednom rukom jer okidač staje tačno pod prst.

Zadnja kamera je još bolja – ima 13 Mpx i dobru optiku, pa je rezultat veoma dobar, posebno u ovoj cenovnoj kategoriji. Isto važi i za FullHD video materijal. Naravno, ovi superlativi važe za snimanje pri dobrom osvetljenju. I pored LED blica, noćne fotke i snimci su, očekivano, slabijeg, ali prihvatljivog kvaliteta.

Drugi adut, po kome se GSmart već prepoznaje, jeste dual SIM podrška, koja je kod Mika M3 modela dignuta na dodatni nivo. Naime, obe kartice imaju 3G podršku.

Za dodatnu komunikaciju zaduženi su Bluetooth i WiFi modulima, dok je NFC izostao. Kada govorimo o uštedi moramo pomenuti i „srce“ – četvorojezgarni Cortex-A7 procesor se ne može nazvati lošim sa 1.3 GHz takta, kao i 1 GB RAM memorije.

S druge strane, primenjen je noviji Android 4.4 KitKat operativni sistem, sa svim njegovim blagodetima. Dobra vest je i baterija sa 1900 mAh koja daje autonomiju od najmanje jednog dana korišćenja.

Gigabyte GSmart Mika M3
OS: Android 4.4 (KitKat)
Procesor: Cortex-A7, Quad-core 1.3 GHz
Memorija: 1 GB RAM, 8 GB, microSD
Kamera: 13 Mpx, 1080p; 8 Mpx
Ekran: IPS, 5“, 720 x 1280
Povezivanje: HSPA 21 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps, microUSB, WiFi, BT 3.0, Audio 3,5mm
Ekstra: Dual SIM
Baterija: 1900 mAh
Dimenzije: 144 x 70.5 x 8.3 mm,
Težina: 146 grama
Cena: 22.999 RSD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.