Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert: Fink u Domu omladine
Fink (foto: Tommy N. Lance)
Fink (foto: Tommy N. Lance)

Koncert: Fink u Domu omladine

U četvrtak, 5. februara od 21.00, u Domu omladine Beograda nastupiće Fink.

Po prvi put u Srbiji, u sali Amerikana, predstaviće se jedna od najvećih svetskih zvezda nove muzičke scene i elektro soula. Na velikoj evropskoj turneji Fink sa bendom promoviše svoj do sad najbolji ocenjeni album „Hard Believer“.

Ulaznice za ovo ekskluzivno gostovanje zvezde londonskog cool zvuka već se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i svim drugim prodajnim mestima Eventima! Pretprodajna praznična cena: 800 RSD.

Duboki vokal i teške životne bitke

Poređenja dubokog Finkovog vokala i baratanja elektronskog muzikom i gitarom, sa vrhunskim umećem Džejmsa Blejka, najviše govori o velikom značaju ovog jedinstvenog umetnika. Njegov nesvakidašnji talenat su još od ranije primetili Ejmi Vajnhaus i Džoni Ledžend sa kojima je sarađivao.

„Hard Believer“ je najnoviji studijski album Finka (pravo ime Fil Grinal), koji su snimali i Tim Tornton (bubanj i gitara) i Gaj Vitaker (bas). Urbano, bluzerski-živo izdanje „Hard Believer“ je inspirisano životnim usponima i padovima, kojim je Fink opisao teške bitke i slatko-gorka životna iskustva. U pitanju je majstorska kolekcija pesama umetnika na vrhuncu kreativnih moći.

Snimljen za sedamnaest dana u legendarnom holivudskom Sound Factory studiju „Hard Believer“ je prožet sirovošću i kontrolisanom agresijom; album ispunjen mirnim počecima koji se pretvaraju u snažne hipnotičke petlje i imaju jake završnice.

– Želeli smo da idemo dublje ovoga puta i da budemo ambiciozniji sa muzikom, da pokrenemo zvuk napred, a da pri tom ne gubimo kontak sa mestom sa kog dolazimo – objašnjava Fink.

Od akustičnog do agresivnog roka

Živ, urban, moćni downtempo album predstavlja deset novih pesama, uključujući i upečatljivu „Shakespeare“, priču o mladoj ljubavi, sa mračnim raspoloženjem od akustičnog do agresivnog roka; osetljivu „Looking Too Closely“, nošenu neodoljivim zvukom klavira i gitare; „Green And The Blue“, na kojoj ranjivi Grinal meditira o teškim vremenima; „Two Days Later“, duboki, lični lament i jedna od samo dve pesme sa albuma koje počinju lagano i održavaju spor tempo; „Pilgrim“, od koje zastaje dah.

Otkad je napravio prelaz sa svetski poznatog klupskog di-džeja i producenta elektronike, na prvog kantautora koji je ikad potpisao za legendarnu britansku izdavačku kuću Ninja Tune, poznatu po revolucionarnoj elektronskoj muzici – Grinal je objavio četiri albuma koja su svi od reda dobili pozitivne kritike.

U Domu omladine Beograda, 5. februara pred nama će biti moderna, snažna autorska ličnost velikog integriteta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.