Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert Kolektiva ImprovE: Prostori glasa
Kolektiv improvE - Prostori glasa

Koncert Kolektiva ImprovE: Prostori glasa

U četvrtak, 15. januara od 20.00, u Galeriji Artget (Trg Republike 5/I) programom „Prostori glasa“ predstaviće se Kolektiv ImprovE.

Treću sezonu mesečnih performansa ImprovE počeće koncertom i radionicom vokalnih improvizacija. Želja je da se napravi presek znanja, iskustva i rada na polju vokalne muzike kod nas, ali u onim njegovim manje istraženim ćoškovima, dalje od mejnstrima.

Novo izdanje ImprovE-a udružiće umetnice koje se kroz izvođenje i kompoziciju aktivno bave ovom temom u svom radu. Učesnice dolaze iz različitih muzičkih žanrova i svaka od njih nam donosi specifičnost svog muzičkog pristupa, a to su: Ana Sofrenović, Ana Gnjatović, Zoja Borovčanin (Lira Vega), Bojana Knežević (Boa) i Marija Balubdžić (Umbra).

Program „Prostori glasa“ upotpuniće i elektronska kompozicija Svetlane Maraš Poetica micro mix, napravljena od mikro-isečaka isključivo vokalne muzike, pretvorenih u novu, jedinstvenu celinu.

Kolektiv improvE u sastavu Igor Čubrilović, Lukatoyboy, Svetlana Maraš, Igor Stanglicki, Wo0 i Milana Zarić, posvećen je misiji poboljšanja eksperimentalne muzičke i sound art scene u Beogradu i Srbiji.

Delujući kao neprofitna platforma, već dve godine, svakog 15. u mesecu, improvE organizuje koncerte u brojnim beogradskim prostorima na kojima je nastupilo više od 50 muzičara iz Srbije, Slovenije, Poljske, Danske, Velike Britanije, Holandije, Mađarske i SAD.

Cena ulaznice je 250 RSD. (danubeogradu.rs)