Naslovna » BG servis » Novi autobusi i besplatan internet u vozilima GSP-a

Novi autobusi i besplatan internet u vozilima GSP-a

Do kraja 2015. plan je da Grad Beograd obezbedi nove autobuse i besplatan internet u svim vozilima GSP-a.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima Gradskog saobraćajnog preduzeća kako bi razmotrili mogućnosti za poboljšanje kvaliteta prevoza u glavnom gradu. Doneta je odluka o nabavci pedeset novih autobusa.

– Kupovina ovih solo autobusa, koji će imati i video nadzor, predstavljaće početak realizacije Plana obnove voznog parka JKP GSP „Beograd“ za period 2015-2019. godine. U tom planu, osim nabavke novih autobusa, predviđena je i nabavka trolejbusa, čime se očekuje znatno viši kvalitet prevoza – istakao je gradonačelnik posle sastanka.

Postignut je i dogovor sa Telekomom da do kraja godine u svim vozilima javnog gradskog preduzeća prevoznicima bude dostupan besplatan bežični internet (Wi-Fi).

– Svi autobusi, tramvaji i trolejbusi biće opremljeni sa besplatnim internetom. Sve donete mere sprovodiće se u cilju poboljšanja kvaliteta javnog prevoza. Poslednja nabavka autobusa bila je pre dve godine, kada su kupljeni zglobni autobusi koji su se pokazali nepraktičnim – rekao je Siniša Mali.

U Beogradu će uskoro saobraćati i novih četiri ili pet električnih autobusa, koji će pokriti novu liniju u užem centru grada. Ovi autobusi pružaju bolji komfor i smanjuju emisije štetnih gasova od autobusa, te ne zagađuju životnu sredinu.

– Nećemo stati sa nabavkom električnih autobusa koji predstavljaju najnoviji trend u Beču i ostalim evropskim gradovima. Po petogodišnjem planu nabavke vozila biće realizovana nabavka 350 novih autobusa, sa tendencijom značajnijeg uvođenja elektro autobusa u vozni park GSP-a – najavio je gradonačelnik Siniša Mali istakavši da se od građana očekuje redovno plaćanje karata u gradskom prevozu, kako bi kao rezultat povećane naplate sve planirano bilo i ostvareno. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.