Naslovna » Izlasci » Pozorište » Od 17. januara „Duško Radović“ na starom mestu
MP "Duško Radović"

Od 17. januara „Duško Radović“ na starom mestu

Prve predstave u renoviranoj matičnoj zgradi u Aberdarevoj 1 na Tašmajdanu, glumci Malog pozorišta „Duško Radović“ igraće 17. i 18. januara 2015. godine.

Publika će imati priliku da predstave u novom reprezentativnom zdanju pogleda u vikend terminima – subotom od 17.00 i nedeljom od 12.00. Na repertoaru su „Tri praseta“ (17. januar, 17.00) i „Strašne priče braće Grim“ (18. januar, 12.00).

Projekat rekonstrukcije, započet je 19. marta 2012. godine, i obuhvatio je renoviranje fasade, unutrašnjosti objekta i novu scensku tehniku. Prostor je opremljen najsavremenijom tehnologijom, scenskom mehanikom i rasvetom.

Pored glavne scene, adaptacijom ulaznog hola napravljen je još jedan scenski prostor, koji može da se transformiše u malu scenu sa montažnim sedištima.

Projekat obnove urađen je po uzoru na najbolja evropska pozorišta, a prilikom rekonstrukcije vodilo se računa i o tome da se novi izgled zgrade uklopa u ambijent Tašmajdanskog parka.

Pozorište koje danas nosi naziv Malo pozorište „Duško Radović“, u zgradi na Tašmajdanu nalazi se od sredine 1968. godine, a posle smrti Duška Radovića 1984. godine, ponelo je njegovo ime. (danubeogradu.rs)

MP "Duško Radović" - Tri praseta

Tri praseta

„Lutkarski komad od tvrde građe“ premijerno je izveden 12. decembra 2014. godine.

Po rečima reditelja Dragoslava Todorovića čuvena bajka u ovoj verziji je urbana priča od tri praseta iz rasformiranog cirkusa: „Kroz, već poslovično igrivo-zabavne stihove Igora Bojovića, predstava zadire i u brojna i bolna pitanja napuštenih kućnih ljubimaca.

Igraju: Miloš Anđelković, Goran Balančević, Aleksandra Anđelković, Nenad Radović, Jovo Maksić, Ljiljana Peroš, Nikola Stevanoski i Nemanja Brajović.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.