Izdvajamo
Naslovna » BG servis » Počela rekonstrukcija Autokomande i parka u blizini
Rekonstrukcija Autokomande (foto: beobuild.rs).jog
Rekonstrukcija Autokomande (foto: beobuild.rs).jog

Počela rekonstrukcija Autokomande i parka u blizini

Juče je počela rekonstrukcija kružnog toka na Autokomandi a radovi će biti završeni do 11. jula ove godine.

Radovi će se obavljati u četiri faze, kako bi sve vreme rekonstrukcije mogao da se obavlja saobraćaj, sa određenim ograničenjima.

Paralelno će teći i rekonstrukcija parka koji se naslanja na Autokomandu iz pravca Vojvode Stepe, a za koju je sredstva donirala Naftna industrija Srbije.

Najavljeno je da će radovi na rekonstrukciji Vojvode Stepe biti završeni do 11. jula ove godine, kada je i predviđeno ugovorom sa izvođačem radova. Rekonstrukcija napreduje svojim ritmom, a trenutno se izvode radovi na dužini od skoro 3,3 kilometara.

Izmene na linijama gradskog prevoza

Zbog početka rekonstrukcije Autokomande došlo je i do izmena linija javnog gradskog prevoza.

Saobraćaj je moguć samo duž Bulevara oslobođenja u oba smera i nisu moguća bilo kakva uključenja ni isključenja u zoni kružnog toka, to jest raskrsnice Autokomanda. U skladu sa izmenama saobraćaja na Autokomandi prilagođen je i javni gradski prevoz.

Tokom radova menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza na sledeći način:

linija 18na delu od stajališta „Franše d’Eperea“ (petlja Autokomanda) do Ljubićke ulice u smeru ka Medakoviću saobraća Bulevarom Stefana Prvovenčanog (auto-put Beograd–Niš), Ljubićkom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom, dok se u suprotnom smeru ne menja trasa linije;

linije 39 i E9 na delu od stajališta „Franše d’Eperea“ (petlja Autokomanda) do Ljubićke ulice u smeru ka Kumodražu saobraćaju Bulevarom oslobođenja, silaznom rampom na auto-put, Bulevarom Stefana Prvovenčanog (auto-put Beograd–Niš), Ljubićkom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom, dok se u suprotnom smeru ne menjaju trase linije;

linije 59, 78, E7, 47N i 48Nna delu od kružnog toka na Autokomandi do raskrsnice ulica Borska-Crnotravska u oba smera saobraćaju Bulevarom oslobođenja, Crnotravskom ulicom i dalje redovnom trasom;

linija 34 na delu od raskrsnice ulica Dr Milutina Ivkovića – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića do raskrsnice ulica Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića saobraća u oba smera Ulicom dr Milutina Ivkovića, Ljutice Bogdana, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnom trasom;

linija 42 saobraća u smeru ka Banjici na delu od terminusa „Slavija/Birčaninova“ do raskrsnice ulica Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića sledećim saobraćajnicama: terminus „Slavija/Birčaninova“, Katićeva, Birčaninova, Deligradska, Trg Slavija, Nemanjina, Savski trg, Savska, Mostar, Bulevar vojvode Putnika, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnom trasom; u smeru ka Trgu Slavija na delu od raskrnice ulica Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića do terminusa „Slavija/Birčaninova“ sledećim saobraćajnicama: Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevar vojvode Putnika, Mostar, Savska, Savski trg, Nemanjina, Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Tiršova, Katićeva, terminus „Slavija/Birčaninova“.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

Za sve informacije građani se mogu obratiti „Beokom servisu“ na telefone 0800-110-011 za pozive iz fiksne telefonije Telekoma ili 3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.