Naslovna » BG servis » Počela rekonstrukcija Autokomande i parka u blizini
Rekonstrukcija Autokomande (foto: beobuild.rs).jog
Rekonstrukcija Autokomande (foto: beobuild.rs).jog

Počela rekonstrukcija Autokomande i parka u blizini

Juče je počela rekonstrukcija kružnog toka na Autokomandi a radovi će biti završeni do 11. jula ove godine.

Radovi će se obavljati u četiri faze, kako bi sve vreme rekonstrukcije mogao da se obavlja saobraćaj, sa određenim ograničenjima.

Tramvajske šine će biti postavljene na sredini kolovoza, sve do restorana Franš, kao što će biti slučaj i u obnovljenoj Ulici vojvode Stepe.

Paralelno će teći i rekonstrukcija parka koji se naslanja na Autokomandu iz pravca Vojvode Stepe, a za koju je sredstva donirala Naftna industrija Srbije.

Najavljeno je da će radovi na rekonstrukciji Vojvode Stepe biti završeni do 11. jula ove godine, kada je i predviđeno ugovorom sa izvođačem radova. Rekonstrukcija napreduje svojim ritmom, a trenutno se izvode radovi na dužini od skoro 3,3 kilometara.

Izmene na linijama gradskog prevoza

Zbog početka rekonstrukcije Autokomande došlo je i do izmena linija javnog gradskog prevoza.

Saobraćaj je moguć samo duž Bulevara oslobođenja u oba smera i nisu moguća bilo kakva uključenja ni isključenja u zoni kružnog toka, to jest raskrsnice Autokomanda. U skladu sa izmenama saobraćaja na Autokomandi prilagođen je i javni gradski prevoz.

Tokom radova menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza na sledeći način:

linija 18 na delu od stajališta „Franše d’Eperea“ (petlja Autokomanda) do Ljubićke ulice u smeru ka Medakoviću saobraća Bulevarom Stefana Prvovenčanog (auto-put Beograd–Niš), Ljubićkom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom, dok se u suprotnom smeru ne menja trasa linije;

linije 39 i E9 na delu od stajališta „Franše d’Eperea“ (petlja Autokomanda) do Ljubićke ulice u smeru ka Kumodražu saobraćaju Bulevarom oslobođenja, silaznom rampom na auto-put, Bulevarom Stefana Prvovenčanog (auto-put Beograd–Niš), Ljubićkom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom, dok se u suprotnom smeru ne menjaju trase linije;

linije 59, 78, E7, 47N i 48N na delu od kružnog toka na Autokomandi do raskrsnice ulica Borska-Crnotravska u oba smera saobraćaju Bulevarom oslobođenja, Crnotravskom ulicom i dalje redovnom trasom;

linija 34 na delu od raskrsnice ulica Dr Milutina Ivkovića – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića do raskrsnice ulica Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića saobraća u oba smera Ulicom dr Milutina Ivkovića, Ljutice Bogdana, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnom trasom;

linija 42 saobraća u smeru ka Banjici na delu od terminusa „Slavija/Birčaninova“ do raskrsnice ulica Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića sledećim saobraćajnicama: terminus „Slavija/Birčaninova“, Katićeva, Birčaninova, Deligradska, Trg Slavija, Nemanjina, Savski trg, Savska, Mostar, Bulevar vojvode Putnika, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnom trasom; u smeru ka Trgu Slavija na delu od raskrnice ulica Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića do terminusa „Slavija/Birčaninova“ sledećim saobraćajnicama: Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevar vojvode Putnika, Mostar, Savska, Savski trg, Nemanjina, Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Tiršova, Katićeva, terminus „Slavija/Birčaninova“.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

Za sve informacije građani se mogu obratiti „Beokom servisu“ na telefone 0800-110-011 za pozive iz fiksne telefonije Telekoma ili 3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.