Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam turizma 2015 od 19. do 22. februara
Beogradski sajam - Sajam turizma
Beogradski sajam - Sajam turizma

Sajam turizma 2015 od 19. do 22. februara

Jedna od prestižnih manifestacija Beogradskog sajma – Međunarodni sajam turizma, održaće se od 19. do 22. februara.

Po 37. put Srbija će biti turistički centar jugoistočne Evrope, jer će Sajam turizma okupiti sve najznačajnije organizacije, agencije, turoperatore, hotele, planinske centre, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata.

Sajam turizma odavno je postao omiljena manifestacija i izlagačima i posetiocima, a svoju dobru poziciju „duguje“ visokim standardima u poslovanju i kontinuiranom građenju partnerskih odnosa sa izlagačima. Zahvaljujući stalnom unapređivanju sajamskog poslovanja, raznovrsnoj i kvalitetnoj ponudi i brojnim dešavanjima, beogradski Sajam turizma iz godine u godinu privlači sve veći proj turističkih poslenika.

Izlagači će svoju ponudu, uključujući i aranžmane za predstojeću sezonu, predstaviti u šest izložbenih hala (hala 1, hala 2, hala 3, hala 3a, hala 1a i hala 4). Srbija će i ove godine biti predstavljena sa posebnom pažnjom, kao izuzetna turistička destinacija, koja ima bogate i raznovrsne sadržaje za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, avanture.

Ovogodišnja zemlja partner će biti Ujedinjeni Arapski Emirati. Ovo je sedmi put da neka država dobija status države partnera, a do sada su to bile Indonezija, Nemačka, Turska, Hrvatska, Slovenija i Tunis. Informaciju je saopštilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, a potvrda je stigla i od Državnog saveta za turizam i kulturnu baštinu Abu Dabija.

Organizatori očekuju da će na ovogodišnjoj smotri učestvovati više od 1.100 izlagača iz pedesetak država, a procenjuje se i da će ga posetiti oko 64 hiljade ljudi.

Sajam turizma stalno nastoji da unapredi komercijalni aspekt sajma, ali kontinuirano radi i na povećanju broja poslovnih posetilaca, unapređenju poslovnih susreta, razmeni ideja i uspostavljanju poslovne saradnje.

Radno vreme: 19. februar – od 10.00 do 18.00: 20. i 21. februar – od 10.00 do 19.00; 22. februar – od 10.00 do 17.00. Adresa je dobro poznata: Bulevar vojvode Mišića 14.

Još tri sajma

Istovremeno sa 37. Sajmom turizma biće održane još tri manifestacije, koje tradicionalno upotpunjuju turističku ponudu: 11. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, 6. Sajam vina BeoWine i 11. Sajam suvenira.

Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, predstavlja se od 2010. godine na Beogradskom sajmu. Pored domaćih vinara na Sajmu učestvuju i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi.

Na jednom mestu predstavljaju se najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju ovo „piće bogova“. U ponudi je i kompletna oprema za vinogradarstvo i vinarstvo. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.