Naslovna » BG špijun » Srpski ski centri rade punim kapacitetom
Zlatibor - Tornik (foto: D. Bosnić)
Zlatibor - Tornik (foto: D. Bosnić)

Srpski ski centri rade punim kapacitetom

Ski centri na Staroj planini i na Torniku na Zlatiboru od danas rade punim kapacitetom.

Skijašima i borderima na Staroj planini na raspolaganju je žičara Konjarnik sa stazom, kao i ski lift Sunčana dolina. Pored ovih staza, pripremljene su i prateće staze uz gondolu, kao i staza uz žičaru Babin zub. Za skijaše početnike i najmlađe radi ski poligon.

Na Torniku je od danas skijašima, pored ski staza Čigota, Tornik i Ribnica, na raspolaganju i staza Zmajevac. Pored šestosedne žičare i ski lifta Krnevo plandište, u program rada pušten je i ski lift Bandera.

Za skijaše početnike i najmlađe u funkciji je ski poligon, a za ljubitelje adrenalinskih atrakcija u ovom skijalištu radi bob na šinama i tjubing staza.

U ski centru na Staroj planini trenutna visina utabanog snega je oko 25 centimetara, dok je na Torniku na Zlatiboru visina utabanog snega na stazama do 30 centimetara. Radno vreme ova dva centra je od 9.00 do 16.00.

Top ski vikendi

Skijališta Srbije organizovaće tokom ove zime Top ski vikende – specijalne akcije tokom kojih će biti obezbeđeni popust na smeštaj i ski pas. Prvi je krajem januara od 22. do 25. januara, a ostali datumi su: 5-8. februar, 26. februar – 1. mart i 19-22. mart. (danubeogradu.rs)

loading...