Naslovna » Izlasci » Nova godina 2015 » Trg otvorenog srca: Petar Pan, Pipi i drugi junaci
Trg otvorenog srca: Pozorište Čarapa - Pipi Dugačka Čarapa
Trg otvorenog srca: Pozorište Čarapa - Pipi Dugačka Čarapa

Trg otvorenog srca: Petar Pan, Pipi i drugi junaci

Nastavlja se novogodišnji program na manifestaciji Trg otvorenog srca. Tokom ovog vikenda biće priređeno nekoliko besplatnih dečjih predstava.

Danas od 12.00 i od 13.00 trupa „Hajde, obraduj dan“ izvešće „Diznijev novogodišnji urnebes„.

Miki Maus, Paja Patak, Šilja i Pluton se spremaju da dočekaju Deda Mraza, spremili su mu prigodan program jer znaju da će dobiti lepe poklone, pa žele da mu se oduže. Međutim, tu su i Hromi Daba i Vuk, koji znaju da i ove godine nisu zaslužili poklone, ali pokušavaju nekako da ih se napokon dokopaju i u jednom trenutku primećuju ispod jelke veliki paket na kome nije ispisano ničije ime…Za dž

U 15.00 će članovi Pozorišta „Čarapa“ izvesti predstavu „Pipi Dugačka Čarapa„, po tekstu Astrid Lingren. Avanture čuvene devojčice Pipi pretočene u dinamičnu, maštovitu, poučnu i humorom obojenu predstavu u kojoj glumci maestralno uz pomoć lutke Pipi i maski oživljavaju likove Tomija, Anike, gospođice Rozenblu, učiteljice, poštara…

Dramatizacija, lutka, maske i režija Mima Janković, muzika Vesna Šouc, scenografija Boris Čerškov, a igraju Jelena Stojiljković, Ana Korać i Milan Tubić. Predstava „Pipi Dugačka Čarapa“ je dobila nagradu na festivalu „Zvezdarište“ za najbolju žensku ulogu.

U nedelju, 11. januara od 12.00 i od 13.00 glumci trupe „Hajde obraduj dan“ će igrati predstavu „Petar Pan u novogodišnjoj noći„, a u 15.00 još jednom na Trgu otvorenog srca – „Pipi Dugačka Čarapa“ Pozorišta „Čarapa“. (Beoinfo)