Naslovna » BG servis » Zidovi za zaštitu od buke u Beogradu
Autoput E-75
Autoput E-75

Zidovi za zaštitu od buke u Beogradu

Kod KBC Bežanijska kosa i kod Hitne pomoći biće izgrađeni zidovi za zaštitu od buke sa autoputa E-75.

MInistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenulo je inicijativu za izgradnju ovih zidova u saradnji sa Gradom Beogradom, a JP „Putevi Srbije“ prekjuče su raspisali konkurs za ove radove.

Zidovi za zaštitu od buke pored autoputa E-75 biće izgrađeni pored ovih lokacija, koje su na osnovu merenja označene kao posebno ugrožene.

Kod KBC Bežanijska kosa je planirano da se pravi zemljani nasip sa zidom za zaštitu od buke od olakšanog betona, dok će kod Hitne pomoći biti izgrađen zaštitni zid, u kombinaciji visokoapsorbujućih aluminijumskih panela i panela od pleksiglasa.

Merenja pokazuju da je na auto-putu E75 kroz Beograd neophodno postaviti više kilometara zaštitnih ograda od buke tako da će ovaj posao trajati nekoliko godina.

– Reakcija nadležnih u republici bila je veoma brza. Imali smo mnogo pritužbi na buku koja dolazi sa auto-puta, kako građana tako i bolnica. Sada je važno da se prilikom projektovanja unutrašnjeg magistralnog prstena u Beogradu, kao i zaobilaznice, odmah predvidi ovakva zaštita kako se ovaj posao ne bi radio naknadno, kao u slučaju auto-puta E75 – rekao je gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović. (danubeogradu.rs / Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.