Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Zvezdara teatar: Stari rock majstori
Stari rock majstori
Stari rock majstori

Zvezdara teatar: Stari rock majstori

Na koncertu-igranci koja će biti održana na Dan zaljubljenih, 14. februara u Zvezdara teatru, Stari rock majstori će se posle više od 50 godina naći zajedno na istoj sceni!

Imaćemo priliku da vidimo i čujemo trideset rokenrol heroja 60-ih, među kojima su i Predrag Duda Lukić, Branko Gluščević, Vladimir Janković Džet, Novak Nova Dragović, Milutin Trninić, kao i drugi članovi Crnih bisera, Silueta, Zlatnih dečaka, Iskri, Lutalica…

Na koncertu će premijerno svirati obrade najvećih svetskih hitova 60-ih, sa nedavno snimljenog CD-a „Otrgnuto od zaborava“ i pokušaće da nas na trenutak vrate u prošlost, odnosno da nam približe jednu čarobnu epohu koju su obeležili sloboda i entuzijazam.

Ovi prvi istinski idoli stare Jugoslavije poznati su ne samo kao neprikosnoveni gitaristi, basisti, klavijaturisti, pevači i bubnjari, već i kao hrabri inovatori.

Svirali i živeli rokenrol

Zahvaljujući njima, u Jugoslaviju su uvezene prve orgulje koje su na carini prijavili kao „harmoniku za osobe sa invaliditetom“, samo kako bi prošle granicu… Objavili su ploču rokenrol obrada svetskih klasika u Holandiji, što je ujedno i prvo muzičko izdanje sa ovih prostora, ikada objavljeno u inostranstvu.

Prvi su svirali i živeli rokenrol na ovim prostorima – Jugosloveni su zahvaljujući njima počeli da nose brodarice i džins, a Jugoslovenke su smerne maksi suknje zamenile „minićima“.

U ex Yu bili su popularni koliko i Bitlsi ili Stounsi na zapadu. Do tad smerne ćerke iz građanskih porodica su im se bacale u zagrljaj na svakom koraku, pa se osnovano sumnja da su odgovorni i za pojavu grupi devojaka, kao i da je njihova muzika inspirisala seksualnu revoluciju koja i dalje traje…

Njihove životne priče liče na uzbudljive holivudske filmove, pa ne čudi što su o njima napisane knjige, novinski tekstovi, diplomski radovi i doktorske disertacije.

Dakle, Stari rock majstori su više od benda, a njihov nastup je više od igranke – to je poziv da zajedno otrgnemo delić istorije od zaborava! (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.