Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Balkanophonia u Domu omladine, 21. februara
Balkanophonia
Balkanophonia

Balkanophonia u Domu omladine, 21. februara

Vokalno-instrumentalni sekstet Balkanophonia orhanizovaće prvi veliki, promotivni koncert u subotu, 21. februara od 20.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Sastav Balkanophonia izvodi world music obojenu zvukom Balkana. Reč je o spoju balkanske, klasične, latino i pop muzike, originalno pisane, ali i tradicionalne muzike u novom ruhu. Sastav promoviše balkansku kulturu svirajući muziku na visokom umetničkom nivou, ali u vrlo pitkom pakovanju, prijemčivom uhu šire publike.

Muziku piše i aranžira osnivač i umetnički lider sastava, Nikola Starčević, dobitnik značajnih nagrada za kompoziciju i izvođenje, i član renomiranog gitarskog sastava Trio Balkanske žice.

Balkanophonia je do sada nastupala kao trio, a ovo će biti prvi, promotivni koncert u proširenom sastavu. Na sceni će biti šest izvođača u sledećem sastavu: Nikola Starčević (gitara), Željko Blagojević (harmonika), Maja Ivanović (vokal), Milena Marinković (vokal), Aleksandar Radulović (udaraljke) i Dragan Trnavac (bas).

Na programu će biti poznate kompozicije iz domena balkanske muzike, ali u novom aranžmanu – poput „Ajde Jano“, „Čaje šukarije“, „Jovano Jovanke“… Sastav će izvoditi i nove pesme i instrumentale autora Nikole Starčevića. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.