Naslovna » BG servis » Beograd – šampion kulturnog turizma
Beograd noću
Beograd noću

Beograd – šampion kulturnog turizma

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva je, u sklopu akcije „Birajmo najuspešnije u turizmu Jugoistočne Evrope 2014“, proglasio dobitnike priznanja Turistički Oskar, među kojima je i grad Beograd.

Beograd je dobitnik titule šampion kulturnog turizma Jugoistočne Evrope 2014, dok će svečana dodela nagrada biti 24. aprila u Skadarliji.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je Beograd ove godine procvetao u turizmu.

– Beograd je ovu godinu završio sa skorom od milion i po noćenja. Beograd je u 2014. godini imao rast od 14 procenata noćenja i jedna je od retkih evropskih metropola koja beleži rast domaćih gostiju. U inostranoj javnosti poneo je titutlu jedne od najpoželjnijih destinacija u ovom delu Evrope, ali i u nekim specijalizovanim časopisima i neotkrivenim destinacijama u svetu. Nadam da će u 2015. godini biti dostignuta brojka od dva miliona noćenja – istakao je Popović.

On je podsetio da je turizam jedna od najbrže rastućih privrednih grana, da je pre godinu dana u Beogradu bilo 67 hotela sa tri, četiri i pet zvezdica, a danas ih je 76. Značajan novac je uložen i mnogi ljudi su dobili posao zahvaljujući razvoju turizma u ovom gradu, ukazao je Popović. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.