Naslovna » Izlasci » Beogradski dani inženjera 2015 od 12. do 16. marta
Beogradski dani inženjera
Beogradski dani inženjera

Beogradski dani inženjera 2015 od 12. do 16. marta

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) biće održani na Tehnološko-metalurškom i Mašinskom fakultetu, od 12. do 16. marta.

Cilj je da se studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu pruži mogućnost da iskažu svoje veštine i sposobnosti učestvujući na lokalnom inženjerskom takmičenju u dve kategorije – Timskom dizajnu i Studiji slučaja. Ova smotra biće održana osmi put zaredom, u organizaciji Udruženja studenata tehnike BEST Beograd.Za dž

– Smatram da Beogradski dani inženjera pružaju izvanrednu priliku mladim kolegama da primene svoja znanja u realnom okruženju i da pokažu svoje sposobnosti. To je sjajna mogućnost da osete izazove profesije koju su odabrali. Značaj ovog projekta se ogleda i u povezivanju mladih stručnjaka sa predstavnicima domaće privrede, podstičući njihovo zaposlenje u Srbiji – izjavila je prof. dr Ivanka Popović, prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu.

Pobednici lokalnog nivoa, kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju koje će ove godine biti održano u Beogradu, od 7. do 11. maja. Studenti koji osvoje prvo mesto u ovoj rundi, odlaze na finalno evropsko inženjersko takmičenje koje će se održati u Portu.

Prošlogodišnji pobednici timskog dizajna Beogradskih dana inženjera su na regionalnom takmičenju u Nišu osvojili prvo, a zatim u Rigi, na finalnom takmičenju, treće mesto.

Rešavanje problema

Timski dizajn (Team Design) predstavlja najkreativniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje problema konstruisanjem i dizajniranjem specifične naprave sa zadatom funkcijom poput: dizalice, katapulta, letelice, mosta ili muzičkog instrumenta. Na ovaj način, studenti će pokazati svoju kreativnost, tehničko znanje, sposobnost za rad u timu, kao i druge osobine koje treba da krase mladog inženjera.

Studija slučaja (Case Study) se odnosi na rešavanje tehničko-menadžerskog problema, koje zadaje kompanija određene inženjerske struke. U ovoj kategoriji, studenti će predstaviti svoja rešenja i tako testirati prezentacione sposobnosti i stečena znanja.

U okviru takmičenja Beogradski dani inženjera, biće organizovane Open Space Tehnology interaktivne radionice, gde će studenti imati priliku da diskutuju sa predstavnicima kompanija i rade na rešavanju aktuelnih problema sa kojima se kompanije danas suočavaju.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt udruženja studenata. Ulaz na EBEC biće besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.