Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Career Days – 21. sajam edukacija, praksi i poslova
Career Days
Career Days

Career Days – 21. sajam edukacija, praksi i poslova

Međunarodna organizacija AIESEC tradicionalno organizuje projekat Career Days 21. godinu zaredom.

Ideja projekta jeste aktiviranje mladih i rešavanje problema nezaposlenosti kroz pružanje mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju.

Realizacija projekta počeće 3. marta i obuhvata dva odvojena, ali međusobno povezana dela projekta – Career Workshops i Career Days.

U okviru ovog projekta 3. i 4. marta u prostorijama opštine Vračar održaće se Career Workshops, radionice koje studentima i mladim ljudima pružaju priliku za edukovanje i razvoj na ličnom i profesionalnom nivou.

Ovaj deo projekta usmeren je na studente koji žele da rade na neformalnom obrazovanju i obuhvata radionice na teme kao što su lični brend, networking, kako se ponašati na intervjuu za posao, kao i ostale teme koje su mladima neophodne u budućoj karijeri.

Prijave će biti otvorene 22. februara, gde će studenti moći da odaberu kojim radionicama žele da prisustvuju. Broj mesta je ograničen.

Sve za studente

Glavni događaj Career Days koncipiran je kao dvodnevni sajam poslova i praksi i biće održan 10. i 11. marta u hotelu Crowne Plaza.

Studenti i mladi nezaposleni će imati priliku da upoznaju potencijalne poslodavce, informišu se podrobnije o uslovima rada u kompanijama koje učestvuju na projektu kao i da sagledaju sve prilike koje su im ponuđene na Career Days sajmu.

Za vreme trajanja sajma, ali i posetom sajta Career Days, mladi imaju priliku da ostave svoj CV u elektronskoj bazi kojoj kompanije imaju pristup narednih godinu dana. Neke od kompanija sa kojima ćete moći da se upoznate jesu Delhaize Serbia, Metro, Heineken, kao i čuvena velika četvorka revizorskih kuća – PwC, Deloitte, EY, KPMG.

Na samom događaju, studenti će imati priliku da se upoznaju sa „Global Talent“ programom stručnih plaćenih praksi u inostranstvu. Ovaj program pruža priliku rada u struci, primenu znanja stečenog na fakultetu i preduzimanje prvih koraka u budućoj karijeri. Radom u međunarodnom okruženju, stiče se mogućnost upoznavanja sa kulturom, običajima i tradicijom zemalja, usavršavanja jezičkih sposobnosti i kasnije implementacije inovativnih metoda i inicijativa po povratku u Srbiju.

Za više informacija, posetite sajt studentske organizacije AIESEC.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.