Naslovna » Izlasci » Film » Cineplexx: „Ovčica Šone“ pretpremijerno od 28. februara
Ovčica Šone
Ovčica Šone

Cineplexx: „Ovčica Šone“ pretpremijerno od 28. februara

Stop-motion avantura „Ovčica Šone“ pretpremijerno će biti prikazivana od 28. februara u bioskopima Cineplexx Delta City i Ušće SC.

U produkciji studija Aardman koji nam je doneo „Valasa i Gromita“, „Pirate“, „Piliće u bekstvu“ dolazi komična avantura o ovčici Šonetu.

Ovog junaka sa udaljene britanske farme publika poznaje iz kultne televizijske serije a autori su odlučili da publici poklone i priliku da Šoneta vide i na velikom ekranu.

Ovčica Šone sa svojim drugarima dolazi u bioskope u najvećoj avanturi do sada!

Sve je idilično na pastoralnoj farmi u kojoj Šone živi sa svojim drugarima. O njima se brine nežan i dobroćudan farmer, trudeći se da životinje žive spokojno i bezbrižno. Ponekada ih samo uznemiri njihov prijatelj poštar, majstor i po koji stanovnik obližnjeg seoceta.

Jednog tmurnog dana farmer nestaje i družina sa farme postaje zabrinuta za svog gazdu. Hrabri Šone odluči da pređe preko svojih strahova i gazdu potraži u velikom gradu u koji su načuli da je odveden.

Kako će se ovčica Šone snaći surovom svetu i da li će pronaći svog gazdu ostaje da vidimo u ovom filmskom ostvarenju.

Stop animacija

Studio Aardman je poznat po tome što je usavršio jedan od najkomplikovanijih sistema animacije u filmskoj industriji „stop-motio proces“ koji je korišćen i u produkciji ovog filma.

Stop animacija omogućava stvaranje privida kretanja stvari koje su inače nepokretne jednostavnim trikom: pomoću kamere koja može da snima kadar po kadar snima se željena scena, zatim se objekt koji treba animirati samo malo pomeri i okida se sledeća slika i tako dalje.

Zahvaljujući nesavršenosti ljudskog oka, odnosno njegovoj tromosti, ako se slike u projekciji izmenjuju dovoljno brzo, videćemo pokret, animaciju. (danubeogradu.rs)

http://youtu.be/wxNkDUDWnMI

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.