Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Damir Urban & 4 u Mikser House-u 21. marta
Damir Urban (foto: Milica Czerny Urban)
Damir Urban (foto: Milica Czerny Urban)

Damir Urban & 4 u Mikser House-u 21. marta

Jedan od najoriginalnijih alternativnih rok muzičara regiona, Damir Urban, održaće koncert u Mikser House-u (Karađorđeva 46), prvog dana proleća, 21. marta.

Pošto je krajem prošle godine objavio novi album Damir Urban je održao koncert karijere u prepunom Domu sportova u Zagrebu. Repertoarom koji je obuhvatio sve faze njegove tridesetogodišnje karijere, od Laufera do aktuelnog albuma „Mamut“, prepoznatljivim intimnim delom programa i kratkim filmovima koji su pratili pojedine pesme, Urban je pokazao zašto je jedan od najcenjenijih muzičara, autora i protagonista u regionu.

Beogradska publika će imati priliku da se u tu činjenicu uveri prvog dana proleća kada će Urban & 4 nastupiti u Mikser House-u. Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman izvešće i pesme sa aktuelnog albuma „Mamut“, sa kojeg su se već izdvojili singlovi „Sutra ćemo pričati“ i „Priđi mi bliže“, a koji po reakcijama i mišljenju kako kritike tako i publike, spadaju u sam vrh svega što su ovi muzičari stvorili od 1996. do danas.

Pevač, tekstopisac, gitarista, Damir Urban je prepoznatljivo ime stekao već posle prvog albuma grupe Laufer. Posle rasformiravanja po mnogima jednog od najvećih hrvatskih rok bendova ikada, karijeru nastavlja 1996. godine sa bendom „4“, uspešno izvedenim zaokretom u zvuku na albumu „Otrovna kiša“, posle kog su usledili legendarni „Žena dijete“ i singlovi „Odlučio sam da te volim“, „Mala truba“, „Samo“, „Ruke“.

Album „Retro“ iz 2004. doneo je, posle šestogodišnje pauze, veliki hit „Mjesta za mene“, posle kojeg je 2009. usledilo izdanje „Hello“, a 2012. i nagrađeni EP „Kundera“.

Karte za koncert su u prodaji od ponedeljka, 23. februara, u podne, na svim prodajnim mestima Gigs Tixa (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner shopovi). Prvih 200 karata dostupno je po specijalnoj promotivnoj ceni od 900 RSD za jednu i 1600 RSD za dve ulaznice. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.