Naslovna » Izlasci » Film » Film „Kingsman: Tajna služba“ u bioskopima od 12. februara
Kingsman: Tajna služba

Film „Kingsman: Tajna služba“ u bioskopima od 12. februara

Šta sve treba da ima jedan dobar špijunski film? Dobar humor? Špijunske vratolomije? Emocije? Videćemo od 12. februara u novom akcionom filmu „Kingsman: Tajna služba“.

Čuveni Metju Von izgleda da je pronašao pravu formulu kad je stvarao svoj novi akcioni film. Okupio je i impresivnu glumačku ekipu – Kolina Firta, Semjuela Džeksona, Marka Stronga, Majkla Kejna i Tarona Egertona.

Vonov film je snimljen po poznatom stripu o britanskom agentu veteranu koji angažuje mlade snage u posebnu jedinicu u okviru tajne špijunske organizacije „Kingsman“.

Poznati reditelj uvek ističe da je Kolin Firt bio savršen za glavnu ulogu u njegovom najnovijem filmu. Međutim, isto tako je znao da je uloga Harija Harta, džentlmena špijuna i operativca tajne obaveštajne organizacije, predstavljala ogromni fizički izazov za Firta, jer glumac nije imao takve uloge tokom svoje značajne karijere. Von je i upozorio glumca da je potrebno da počne sa višemesečnim rigoroznim treninzima, pod nadzorom njegovog kordinatora, kaskadera Breda Alena. Priznao je da je sve to bilo rizično, ali se na kraju isplatilo.

Pored Firta u glavnoj ulozi gledaoci će biti u prilici da gledaju nepoznatog velškog glumca Tarona Egertona, koji tumači ulogu Egzija, mladog pripadnika radničke klase kojeg Hari Hart uzima pod svoje okrilje. Von je poznat po izboru nepoznatih glumaca za glavne uloge u svojim filmovima.

Film „Kingsman: Tajna služba“ vratiće bioskopsku publiku nazad u zlatno doba špijunskih trilera – akcionih priča, kvalitetnog humora, sa spektakularnom scenografijom i živopisnim likovima koji nastanjuju potpuno koncipiran svet.

Kingsman: Tajna služba

Zašto da ne propustite ovu akciju?

Nastao na osnovu priznatog stripa i u režiji čuvenog reditelja Metjua Vona, film „Kingsman: Tajna služba“ priča je o super tajnoj špijunskoj organizaciji koja u jednom trenutku regrutuje mladića sa ulice sa velikim potencijalnom, kako bi se posvetio zahtevnom programu treninga. U isto vreme prevrtljivi kompjuterski genije postaje prava globalna pretnja.

Razlog 1: Metju Von
O Metjuu Vonu najbolje govore ostvarenja na kojima je radio. Kao producent čuven je po blokbasterima „Dve čađave dvocevke“, „Sneč“, „Zatvorski krug“, a kao scenarista/reditelj stvorio je poznate filmove „U vrtlogu zločina“, „Zvezdani prah“, „Fajter“, „X-men: Prva klasa“ i sada „Kingsman: Tajna služba“.

Razlog 2: Žestoka akcija i zabava
Jedna od (mnogobrojnih) scena borbi, koja se posebno izdavaja, vrhunska je scena u crkvi u kojoj Firt „sređuje“ čitav skup ljudi. A ono što je čini još neverovatnijom je da je snimljena iz prvog pokušaja. Radio Times za Kingsmana kaže da „vraća zabavu u špijunski film“, tako da to dosta govori o tome da film obiluje humorom koji do sada nismo imali priliku da vidimo u sličnim žanrovima.

Razlog 3: Kolin Firt
Izabrati pravog britanskog džentlmena Kolina Firta za ulogu u ovom filmu nije bila teška odluka za Vona: „Zabavno je i drugačije gledati Kolina u ovakvoj ulozi“, kaže Von. „Bilo je rizično to uraditi, ali je Kolin izvanredno poneo ulogu. Znao sam da može da iznese džentlmenski aspekt špijuna, ali nisam bio siguran da li će uspeti sa akcioniom scenama. Izveli smo ga iz njegove komforne zone, a on se veoma potrudio. Tako da, posle svega, Kolin može biti sjajan akcioni heroj“.

Razlog 4: Nove pridošlice i stara garda
Kritičari predviđaju da mlade zvezde, Tarona Egertona i Sofi Kuskon, čekaju velike karijere u filmskoj industriji, jer u ovom ostvarenju oni nimalo ne zaostaju za legendarnim Majklom Kejnom i Markom Strongom.

Razlog 5: Samjuel L. Džekson
Svakom dobrom špijunu potreban je i odgovarajući zlikovac, te u liku Valentajna, koga tumači Samjuel L. Džekson, ovakav žanr otkriva manijakalnog antagonistu. Džeksonu se dopao Vonov i Goldmenov scenario i, kako kaže, sam je razumeo motive ovog lika: „Ono što je zaista ludo je to što sve ima smisla“, smeje se on. „Film je pun fantastičnih vizuelnih slika, pa sam stvarno uživao radeći na njemu“.

„Opako dobar, žešći od Bonda“ – film „Kingsman: Tajna služba“! (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Kingsman: The Secret Service. Dužina trajanja filma: 129 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, VB; 2014. Žanr: akcija, avantura, komedija. Uloge: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson, Michael Caine. Reditelj: Matthew Vaughn.