Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Kuća od karata (House of Cards): Počinje 3. sezona
Kuća od karata (House of Cards)
Kuća od karata (House of Cards)

Kuća od karata (House of Cards): Počinje 3. sezona

Najnovija, treća sezona hit serije „Kuća od karata“ (House of Cards) počinje da se prikazuje na Pickbox-u samo 24 sata posle američke premijere.

Uz brojne žrtve i teška odricanja dijabolični politički par Frenk (Kevin Spejsi) i Kler (Robin Rajt) Andervud ostvarili su svoj cilj. Predsednik je preuzeo funkciju na kraju druge sezone, a u novim epizodama Spejsi i Rajt su najmoćniji američki par čije igre postaju sve rizičnije. Oči američke nacije i celog sveta uprte su u Frenka.

„Ovo je samo početak moje osvete“, izjavio je Kevin Spejsi prilikom preuzimanja Zlatnog globusa za ulogu Frenka, što je inače njegov osmi pokušaj osvajanja Globusa za najboljeg glavnog glumca.

Prenosimo kraći intervju sa popularnim glumcem povodom početka nove sezone ove serije…

Kako biste opisali Fransisa?
– On je dijaboličan, sočan lik. Znamo da je zasnovan na Ričardu III i Jagu, neke od tih stvari idu uz njegov karakter. Ali, teško mi je da tek tako zalepim liku etiketu negativca – nije to odluka. Ne znam kako da glumim zlikovca. Samo glumim ono što pisac napiše i puštam da stvari idu svojim tokom.

Jeste li zasnovali Fransisa na nekom stvarnom političaru?
– Zar je bitno? Ne, ni na kome. Majkl Dobs i Bo Vilimon sve su nam to fantastično razložili. Zanimljivo je kako neke političare bije glas da su surovi, na primer, Lindona B. Džonsona. Sad ljudi menjaju mišljenje. Jeste, bio je đavo, ali završavao je posao. Doneo je tri zakona o ljudskim pravima tokom vrlo kratkog predsedničkog mandata. Šta će biti moralna začkoljica za publiku „Kuće od karata“? To što će gledati Fransisa kako radi đavolske stvari, ali istovremeno i postiže rezultate.

Jeste li u Holivudu našli neke uzore za Fransisa?
– Čuo sam za te ljude gladne moći, ali nisam! Kad sam glumio u „Badiju u nevolji“, svi su mislili da sam taj lik zasnovao na nekom iz Holivuda, ali nisam. Nikad se nisam susreo s tim ludacima o kojima slušamo. Povremeno su glumci ili režiseri drski ili egocentrični. Smatram se srećnikom. Imao sam privilegiju da glumim u filmovima koji su bili vrlo lepa iskustva, a izdržavaju i zub vremena.

Šok, ljutnja, smeh

S obzirom na sposobnost gospodina Andervuda da svaku situaciju preokrene u svoju korist spretnim kombinovanjem spletkarenja, ucene, nagovaranja i ulagivanja, verujemo da će vas događaji u seriji šokirati i razljutiti, ali i nasmejati.

Andervudovi su par koji obožavate da mrzite, pa nemojte da propustite priliku da prvi pogledate koliko daleko seže njihova zloća.

Svih epizoda iz prve i druge sezone serije „Kuća od karata“ takođe možete da pogledate na Pickbox-u. (danubeogradu.rs)

http://youtu.be/9FR5N6DUMP4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.