Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kultur Shock u Mikser House-u, 3. marta
Kultur Shock
Kultur Shock

Kultur Shock u Mikser House-u, 3. marta

U okviru velike evropske turneje, 3. marta u Mikser House-u (Karađorđeva 46) nastupiće Kultur Shock, koji će pored starih pesama predstaviti i nove sa albuma „IX“.

Sastav Kultur Shock, baziran u Sijetlu, već više od 15 godina neverovatno dobrim zvukom diže prašinu širom sveta, zvukom koji je potpuno jedinstvena mešavina panka, metala i tradicionalnih balkanskih pesama.

Bend koji svojom pojavom, muzikom i sastavom zaista predstavlja kulturni šok, čini potpuno multikulturalna ekipa. Članovi su poreklom iz Sarajeva, Sofije, Sijetla, Džakarte, pevaju na engleskom, francuskom, španskom, srpskom, romskom, dok im je muzika mešavina roka, panka, metala, romske i balkanske muzike.

Neretko ih upoređuju sa legendarnim izvođačima kao što su System of a Down ili Gogol Bordello, ali se paralele sa drugim sastavima uvek zadrže na površini, jer Kultur Shock donosi veliku dozu originalnosti koja ih umnogome izdvaja. Njihova muzika i tekstovi obojeni su porukama ljubavi, pravde, jednakosti, napadaju svaku vrstu netolerancije. Dokaz njihove popularnosti i naklonjenosti publike, koja ih uvek rado i u velikom broju sluša, jeste i skoro 1000 koncerata koje su održali širom sveta.

Specifični odnos koji imaju sa publikom najbolje pokazuje činjenica da je njihov novi album finansiran sistemom crowdfunding-a, a upravo je taj album, simboličkog naziva „IX“, razlog turneje i svirke u Mikser House-u. Pristup novom albumu je potpuno puristički, bez bilo kakve vrste dorađivanja, iskreno izražava njihove stavove i estetiku, a masteriran je da savršeno uklopi zvuk i izvedbu, pa stoga i pruža najbolje moguće iskustvo slušanja.

U kompletiranju „IX“ pomogli su im i neki slavni gosti pa su tako na ovom albumu svoje uloge imali i Krist Novoselic (Nirvana) i legendarni producent Jack Endino (Nirvana, Soundgarden, Mudhoney…).

Ko je Kultur Shock već slušao uživo – zna šta da očekuje. Ko nije, trebalo bi sebi da priredi to iskustvo!

Karte nabavite na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj promo ceni od 600 RSD, koja važi do 10. februara. Posle 10. februara, cena će biti 800 RSD i 900 RSD na dan koncerta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.