Naslovna » Izlasci » Pozorište » Legendarni Ruski Kozaci u Sava centru
Ruski Kozaci
Ruski Kozaci

Legendarni Ruski Kozaci u Sava centru

U velikoj dvorani Sava centra 4. aprila od 20.00 nastupiće Ruski Kozaci, vodeći državni profesionalni igrački kozački ansambl Rusije.

Cene ulaznica su 1.600, 2.000 i 2.400 RSD.

Veliki kozački balet biće priređen povodom obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom.

Ansambl Ruski Kozaci, čiji je rukovodilac Leonid Milovanov, dobio je mnogobrojne državne nagrade i svetska priznanja.

Eminentni je nosilac kozačke kulture, ansambl koji neguje bogatu duhovnu, muzičku i igračku kozačku tradiciju i nasleđe brojnih kozačkih regiona Rusije od reke Dona do Sibira.

Strast i akrobatika

U svom sastavu imaju virtuozne igrače i sjajne pevače. Igrači obučeni u živopisne i originalne kostime, neobičnog kolorita, atletske su građe, fantastičnog umeća i na briljantan način prikazuju legendarnu hrabrost i gordost Kozaka. Njihova igra je inspirativna, puna energije, autentičnog ritma, strasti, a igračke veštine dovedene do perfekcije, do granica akrobatike.

Postavljajući sebi najsloženije umetničke zadatke, članovi ansambla izvode koreografske i igračke bravure sa takvom lakoćom koja je svojstvena velikim majstorima.

Osim perfektne tehnike njihovi spektakli su ispunjeni dubokim dramskim efektom i mnogobrojnim koreografskim minijaturama.

Visokim kvalitetom i spektakularnim izvođenjem programa Ansambl Ruski Kozaci osvojio je čitav svet, gostujući na svim kontinentima i prestižnim svetskim muzičkim i pozorišnim festivalima.

U predstavi se koriste originalni kozački rekviziti, izrađeni po muzejskim obrascima: kostimi, top, sablje, puške… sve što dočarava pravi kolorit kozačkog života. (danubeogradu.rs)