Naslovna » BG špijun » Region » Ljubljana: Flow Festival od 26. do 28. juna
Flow Festival
Flow Festival

Ljubljana: Flow Festival od 26. do 28. juna

Flow festival, jedinstveni i autentični projekat iz Finske, prvi put u svojoj istoriji širi se izvan granica svog rodnog mesta Helsinkija.

Flow Festival Ljubljana će biti održan od 26. do 28. juna 2015, na lokaciji stare fabrike duvana, Tobačna mesto.

Flow Festival Ljubljana je proizvod uspešne saradnje, ljubljanskih i helsinških partnera čiji je glavni cilj predstaviti aktuelnu muzičku produkciju, urbanu kulturu, vizuelnu umetnost, vrhunsku kulinarsku ponudu atraktivnih restorana, domaćih proizvođača piva i lokalnih vinarija.

Flow Ljubljana je smešten u centar Ljubljane, živopisni prostor stare fabrike duvana, Tobačna mesto.

Ekološki najosvešćeniji

Ovogodišnji line up potvrđuje renome festivala i predstavlja veliki izazov za muzičke sladokusce: Pet Shop Boys, Róisín Murphy, Metronomy, Run the Jewels, Caribou, José González, Derrick May, Âme, Dixon, Bonobo DJ set in DJ Koze, kao i izuzetne lokalne i reginalne izvođače: Bad Copy, Edo Maajka, Polona Kasal x KALU in Torul.

Programski repertoar festivala potpisuje tim umetničkih direktora i njihovih saradnika iz Finske (Tuomas Kallio i Toni Rantanen) i Slovenije (Mikko Lehtinen, Jan Senčur in Urh Koršič).

Flow Festival - Pet Shop Boys
Flow Festival – Pet Shop Boys

Flow Festival Ljubljana je prvi i jedini festival svetskih obima u Sloveniji. Glavni cilj festivala je, da pored vrhunske muzičke ponude, nadogradi kolaž kulturnih sadržaja u regionu i uspostavi dugoročnu platformu za umetnike, preduzetnike i lokalnu zajednicu. Istovremeno je Flow Festival jedan od ekološko najosvešćenijih na svetu, usmeren na upotrebu i recikliranje materijala i energije.

Na ovogodišnjem, premijernom Flow Festivalu u Ljubljani se očekuje veliki broj posetioca iz susednih država bivše Jugoslavije, Evrope i Finske koji će ulepšati sliku Ljubljane, kao jedne od najlepših i najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi.

Pretprodaja kompleta karata (Early Bird) po ceni od 85 EUR, započeće 4. marta i trajaće do kraja meseca. Od 1. aprila karte će koštati 95 EUR za sve dane festivala, kao i jednodnevne karte.

Više informacija pronađite na sajtu festivala. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.