Naslovna » Izlasci » Pozorište » MP „Duško Radović“: Merlin i strašne priče
MP "Duško Radović": Noć u Merlinovom zamku
MP "Duško Radović": Noć u Merlinovom zamku

MP „Duško Radović“: Merlin i strašne priče

Na repertoaru Malog pozorišta „Duško Radović“ u Aberdarevoj 1 ovog vikenda publika će moći da pogleda dve predstave po motivima čuvenih bajki.

U subotu, 7. februara od 17.00, biće igrana predstava „Noć u Merlinovom zamku“, a u nedelju od 12.00 „Strašne priče braće Grim“.

„Noć u Merlinovom zamku“ je predstava o čarobnjaku Merlinu koji dovodi zlu vešticu na suđenje, a za svedoke poziva junake iz popularnih crtanih filmova Volta Diznija: Malu sirenu, Zver, Ivicu i Maricu, Duha iz Aladinove lampe, Kruelu de Vil i druge.

„Strašne priče braće Grim“ rađene su po motivima čuvenih bajki braće Grim. Braća Jakov i Vilhelm Grim verovatno su najčuveniji pripovedači novela iz Evrope, koji su omogućili da bajke kao što su „Snežana“, „Zlatokosa“, „Pepeljuga“ i „Ivica i Marica“ postanu deo najrasprostranjenije svetske baštine. Predstavu je režirao Mik Gordon.

I ovog vikenda važi specijalno iznenađenje – uzmeš tri karte, platiš dve, jednu dobiješ na poklon.

Posle dve godine pozorište „Duško Radović“ ponovo je na staroj adresi u Aberdarevoj 1 na Tašmajdanu.

Zgrada pozorišta potpuno je renovirana i ovo je prilika da se Beograđani i sami uvere u velelepnost zdanja namenjenog dečjoj pozorišnoj umetnosti i kulturi uopšte. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.