Naslovna » Izlasci » Film » „Odrastanje“ u bioskopima od 19. februara
Odrastanje
Odrastanje

„Odrastanje“ u bioskopima od 19. februara

Nesvakidašnje filmsko ostvarenje reditelja Ričarda Linklejtera „Odrastanje“ (Boyhood) od četvrtka, 19. februara, stiže na velika platna naših bioskopa.

Ova topla i izuzetno emotivno priča osvojila je nebrojene nagrade širom sveta, a izdvajamo Zlatni globus i Bafta nagradu za najbolji film, najbolju režiju i najbolju sporednu ulogu (Patriša Arket). Podsećamo i da je film „Odrastanje“ nominovan za Oskara u čak šest kategorija! Proverite zašto!

Film Ričarda Linklejtera „Odrastanje“ – fiktivna drama snimljena sa istom ekipom glumaca u periodu od 12 godina, od 2002. do 2013. – vodi nas na jedinstveni put, epski i intiman, kroz uzbuđenje detinjstva, seizmičke promene u modernoj porodici i protok vremena.

Gledaćemo šestogodišnjeg Mejsona (Elar Koltrejn) kroz najpromenjiviju deceniju života, kroz dobro poznati vrtlog porodičnih poteza, kontroverzi, loših brakova, ponovnih udaja, novih školi, prvih ljubavi, izgubljenih ljubavi, dobrih provoda, strašnih trenutaka i konstantni miks razočaranja i oduševljenja. Ali rezultati i stalno promenjiva priroda naših života su nepredvidivi, jer je jedan trenutak isprepleten s drugim u duboko ličnom iskustvu događaja koji nas sve oblikuju dok odrastamo.

Na početku, školarac Mejson će se suočiti sa preokretom: njegova privržena i požrtvovana samohrana majka Olivija (Patriša Arket) odlučuje da preseli njega i njegovu stariju sestru Samantu (Lorelaj Linklejter) u Hjuston; baš kad se njihov otac Mejson stariji (Itan Hok) vraća sa Aljaske i odlučuje da želi ponovo da bude u njihovom životu.

Tako počinje životni neprestani tok. Ali kroz plimu roditelja, očuha, devojaka, nastavnika, šefova, opasnosti, želja i kreativnih strasti, Mejson će isplivati i krenuti svojim putem. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.