Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Princ Žabac“
Princ Žabac
Princ Žabac

Premijera predstave „Princ Žabac“

U subotu, 7. februara od 20.00, u Pozorištu lutaka „Pinokio“ (Goce Delčeva 1) premijerno će biti izvedena predstava „Princ Žabac“ po delu braće Grim.

Autori teksta su Veselin Bojdev i Todor Valov (koji je i režirao predstavu), a igraju Zorana Milošaković Tasić, Nela Nikolić, Marina Dimitrijević i Borko Sarić. Trajanje predstave „Princ Žabac“ je 50 minuta, a namenjena je deci uzrasta od četiri do osam godina.

Klasična priča ispričana je u formi komične bufo opere. Reditelj Valov kaže:

– Šta je strašnije: da poljubiš žabu ili da si prinuđen da živiš u blatu, pretvoren u žabu? Ima li šta gluplje od sujete, od ubeđenja da si nešto više od onoga što zaista jesi? Ovo je komična, romantična, naivno smešna priča o razmaženoj i svojeglavoj princezi koja je, ipak, poljubila Žapca. A poljubac ga je pretvorio u divnog princa… Ovo je priča o tome koliko je neophodno i važno da čovek ispunjava svoja obećanja i da stane iza svojih postupaka. Susrešćemo se sa podsmehom, neiskrenim rečima i lažnim obećanjima, podsmehom upućenim gluposti, sujeti i snobizmu. Našim malim i velikim gledaocima želimo mnogo iskrenog smeha!

Predstava je na repertoaru u subotu, 7. februara od 12.00 (pretpremijerno) i 20.00 (premijera), kao i 21. februara od 17.00 (I repriza). (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.