Naslovna » Porodica » Deca » PTT muzej u subotu otvoren za sve uzraste
PTT muzej
PTT muzej

PTT muzej u subotu otvoren za sve uzraste

PTT muzej (Majke Jevrosime 13) biće otvoren za posetioce 7. februara od 11.00 do 19.00, kao i svake prve subote u mesecu.

Od 12.00 do 13.00 biće organizovana radionica „Poštanski satić“, namenjena deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta, od tri do deset godina.

Ulazak na sve programe PTT muzeja je besplatan.Za dž

Najmlađi posetioci će moći da se fotografišu i dobiju originalne poštanske razglednice na kojima će biti poštanska marka sa njihovim likom, a u mini poštanskoj kancelariji upoznaće se sa pečatima, telefonima, upijačima za papir, vagicom za merenje pisama i priborom za pisanje.

U okviru zadatka „Napiši i pošalji pismo voljenima“, deca će moći da crtaju i pišu na zadatu temu, a pisma će uz pomoć roditelja i kustosa, pravilno adresovati, na njih zalepiti poštanske marke i ubaciti u poštanski kovčežić.

Takođe, u kratkoj šetnji kroz PTT muzej, uz prilagođeno stručno vođenje za uzrast od tri do deset godina, deca će zaviriti u riznicu poštanskog blaga i otkriti eksponate iz istorije pošte, telegrafije i telefonije. Upoznaće se sa pravom poštanskom kočijom, maketom vagona voza za prenos pisama, telefonima sa brojčanicima i ručkama.

„Poštanski satić“ biće završen uz deljenje poklona za uspomenu.

Odrasli mogu pogledati stalnu postavku PTT muzeja „Tačka spajanja“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.