Naslovna » Izlasci » Festivali » Resonate festival 2015, od 13. do 18. aprila
Resonate - City of Drones
Resonate - City of Drones

Resonate festival 2015, od 13. do 18. aprila

U Beogradu će od 13. do 18. aprila biti održan Resonate festival po četvrti put.

Program koji se sastoji iz dve programske celine – Conference i Live – tokom šest festivalskih dana biće realizovan na nekoliko atraktivnih gradskih lokacija.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače koji se zalažu za primenu tehnologije u umetnosti i kulturi.

Resonate festival svoje četvrto izdanje počinje u ponedeljak, 13. aprila od 10.00, u zgradi Jugosloevnske kinoteke.

Resonate Live

Resonate 2015 počeće programom Live tokom koga će umetnici pokazati ulogu i uticaj savremenih tehnologija na muziku i nove tendencije u muzici uopšte. Sastoji se od radionica, predavanja, debata na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i muzičkoj industriji.

Live program čine dnevni deo, koji traje tri dana, i večernji, koji će biti organizovan svih šest dana festivala.

Okupiće se dvadesetak didžejeva i producenata među kojima su Ben Frost, Andy Scott, duo Simian Mobile Disco, Emika, Machinedrum, Inc… Nove zvučne pejzaže beogradskoj publici pokazaće Bob Ostertag i Lichensa. Među lokalnim zvezdama ističu se Marko Nastić, Jan Nemeček, Hetem, Rahmanee, Feloneezy i Stevie Whisper.

Organizatori festivala pripremaju i nekoliko iznenađenja, pa će još neka imena gostiju saopštiti pred sam početak manifestacije.

Kompletan dnevni program, koji podrazumeva predavanja, debate, radionice i projekcije odigraće se, kao i prošle godine, u zgradi nove Jugoslovenske kinoteke, brojne radionice će biti smeštene u UK Parobrod, a najveća predavanja u Kolarčevoj zadužbini.

Resonate - Ben Frost
Resonate – Ben Frost

Resonate Conference

Program Conference je suština festivala, jer učesnicima otvara kreativne procese u umetnosti kroz nove tehnologije i nove medije. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije i audio-vizuelni performansi čine ovaj deo programa.

I ove godine će se okupiti veliki broj predavača, koji su i prethodnih godina oduševili beogradsku publiku. Među njima su Andreas Müller, Onedotzero, Karsten Schmidt, Joanie Lemercier, Andreas Gysin. Prvi put u Beograd dolaze Robin McNicholas, Kimchi & Chips, Ruairi Glynn i Svetlana Maraš.

Ulaznice

Gosti iz regiona moći će da kupe karte za festival po pristupačnijim cenama u pretprodaji do 10. aprila. Komplet karata (ceo program – šest dana i šest noći) košta 14.650 RSD (120 €), komplet za večernji – muzički program (oko 30 nastupa) košta 6.750 RSD (55 €), a dnevna karta (četiri koncerta) košta 1.250 RSD (10 €).

Više informacija potražite na sajtu festivala. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.