Naslovna » Izlasci » Izložbe » U susret Festivalu igre: Izložba Aleksandra Antonijevića
Rad Aleksandra Antonijevića -detalj (foto: aleksandarantonijevic.com)
Rad Aleksandra Antonijevića -detalj (foto: aleksandarantonijevic.com)

U susret Festivalu igre: Izložba Aleksandra Antonijevića

U susret 12. Beogradskom festivalu igre, od 13. do 21. marta, u beogradskoj Galeriji Progres, publika ove manifestacije, ali i svi ljubitelji pokreta i fotografije će moći da pogledaju izložbu Aleksandra Antonijevića.

Samo nekoliko dana kasnije, odnosno od 23. do 31. marta, ista izložba koju čini 28 radova, biće prikazana i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Autor Aleksandar Antonijević duže od dve decenije bio je prvak Kanadskog nacionalnog baleta. Poslednjih desetak godina, profesionalno i uspešno se bavi umetničkom fotografijom.

Njegovi radovi su najčešće posvećeni igračima, odnosno lepoti ljudskog tela, kao i magiji teatra. Aleksandar Antonijević izlaže u prestižnim galerijama širom sveta, a u Srbiju stiže kao peti laureat nagrade koju Beogradski festival igre dodeljuje domaćim stvaraocima iz oblasti umetničke igre koji su napravili sjajnu karijeru u inostranstvu. Iz godine u godinu nagrada odlazi u ruke jednog vrhunskog umetnika koji predstavlja Srbiju u svetu, a koga naša publika gotovo da ne poznaje.

Rad našeg priznatog fotografa deo je godišnjeg međunarodnog festivala fotografije u Torontu – Kontakt, i predstavljen na mnogobrojnim privatnim izložbama. Fotografisao je trupu, kao i prvake baleta.

Godine 2011, Antonijević je nagrađen Roleksovom prvom nagradom za igrača, i to za ulogu Belog Zeca u Alisinim avanturama u zemlji čuda, a 2009. godine je osvojio Prvu nagradu igrača za svog Don Hozea u predstavi „Karmen“. (danubeogradu.rs)

Rad Aleksandra Antonijevića (foto: aleksandarantonijevic.com)
Rad Aleksandra Antonijevića (foto: aleksandarantonijevic.com)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.