Naslovna » Izlasci » Festivali » 4. World Music Festival Todo Mundo od 21. do 26. aprila
Todo Mundo - Hanggai
Todo Mundo - Hanggai

4. World Music Festival Todo Mundo od 21. do 26. aprila

Četvrti Todo Mundo festival biće održan od 21. do 26. aprila u Domu omladine Beograda u organizaciji Udruženja Ring Ring i DOB-a.

Na programu je šest koncerata, jedno plesno veče, dve radionice i mnogo dobre muzike.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine i preko Eventim mreže. Cene pojedinačnih ulaznica (važe za ceo večernji program): za 24. i 25. april po 400 RSD, a za 26. april – 500 RSD. U prodaji je i ograničen broj jedinstvenih kompleta ulaznica za sve koncerte na festivalu, po ceni od 1000 RSD! Ulaz na koncert 21. aprila u Studiju 6 Radio Beograda je besplatan.

Poslednja vest:
Koncert kineske grupe Hanggai, predviđen za petak 24. april u Domu omladine Beograda, neće biti održan zbog iznenadne bolesti pevača. Celokupna evropska turneja benda Hanggai skraćena je zbog ovog nepredviđenog nemilog događaja, a frontmen se već vratio u Peking. Umesto grupe Hanggai, u istom teminu nastupiće proslavljeni violinista Lajko Felix, koji će otvoriti ovogodišnji world music festival Todo Mundo ekskluzivnim solo violinskim koncertom!

Magična putovanja

Četvrto izdanje Todo Mundo festivala, prvog festivala u Beogradu posvećenog world music sceni, donosi još magičnih putovanja u daleke krajeve.

Putovanje oko sveta je od Kine do Mađarske, uz obavezne stanice u Srbiji i okolini! Festival po prvi put, pored muzičkog, predstavlja i folklorno plesno nasleđe, ali u novom ruhu.

Ove godine biće pokazana raznovrsnost i bogatstvo globalne muzičke scene…

Muzsikas (Mužikaš), najslavniji mađarski etno sastav svih vremena, dobitnici WOMEX nagrade, predstaviće publici po prvi put potpuno novi program, zasnovan na muzici velikog kompozitora i istraživača narodne muzike, Bele Bartoka!

Hanggai (Hangai), najuzbudljiviji novi bend iz Kine, donosi pravo iz pustinje Gobi eksplozivan miks rokerskih električnih gitara, starih instrumenata i načina pevanja koji se još čuvaju u Unutrašnjoj Mongoliji!

Najbolji čuvari tradicionalne muzike Srbije, sastav Belo platno, predvođen legendom srpskog pevanja Svetlanom Spajić, izvešće specijalno pripremljen program sa ekskluzivnim gostima iz Grčke, Italije i Hrvatske, u okviru EUTERPE projekta, koji je podržan u program „Kreativna Evropa“.

Todo Mundo - Belo platno
Todo Mundo – Belo platno

Italijanski Orchestrina Adriatica (Orkestrina Adriatika) pred publikom u Studiju 6 Radio Beograda, ali i pred TV i radio auditorijumom sviraće muziku oslonjenu na bogatu i raznovrsnu tradiciju Mediterana.

Tutti World Music Orchestra (Tuti Uorld Mjuzik Orkestra), predvođeni brilijantnim Jovanom Pavlovićem na harmonici, predstavljaju za ovu priliku pripremljen program – vrhunsku kombinaciju balkanske, orijentalne i nordijske muzike, sa virtuozima i mladim muzičarima iz sedam zemalja: od Norveške do Libana!

Arhai su srpsko-britanska grupa sa bogatom međunarodnom karijerom, koje već nekoliko godina predstavlja inspirativno savremeno čitanje balkanske tradicionalne muzike celom svetu.

Veliko iznenađenje za našu publiku biće premijera folklorno-plesne predstave AKUD Branko Krsmanović „Opa! Oro s onog sveta“ u koreorežiji Mojce Horvat, koja nam nudi hipermoderan pogled na srpske narodne igre – očekujte kolo u patikama i slična čuda! (danubeogradu.rs)

Todo Mundo – program

21. april (21.00) – Studio 6 Radio Beograda
Orchestrina Adriatica

24. april (20.00) – DOB, Amerikana
Belo platno
Hanggai

25. april (20.00) – DOB, Velika sala
Jovan Pavlović & Tutti World Music Orchestra
AKUD Branko Krsmanović: „Opa! Oro s onog sveta“

26. april (20.00) – DOB, Velika sala
Arhai
Muzsikas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.