Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Belgrade Beer Fest u američkom udžbeniku „Think“
Think - američki univerzitetski udžbenik za odnose s javnošću
Think - američki univerzitetski udžbenik za odnose s javnošću

Belgrade Beer Fest u američkom udžbeniku „Think“

Američki udžbenik „Think Public Relations“, koji se koristi na brojnim univerzitetima u Americi, naveo je Belgrade Beer Fest kao odličan primer planiranja događaja, marketinga, promocije i odnosa s javnošću.

Uz veliku panoramu prepunog Ušća, autori udžbenika Wilcox, Cameron, Reber i Shin navode na koji način je intenzivnim planiranjem veoma složenih segmenata, Belgrade Beer Fest uspeo da se nađe na svetskoj listi festivala koji dnevno poseti više od 100 hiljada ljudi.

Najbolja promocija Srbije

Tim povodom, u ime Beogradske kulturne mreže, Dejan Grastić je izjavio:
– Ovo je fantastično priznanje za Belgrade Beer Fest. Sada postoje dva renomirana udžbenika u kojima se nalaze tekstovi i fotografije našeg festivala, a oba se koriste kao oficijelni udžbenici na preko tri stotine univerziteta na svetu. Zaista mislim da je ovo pozitivna promocija Srbije koju nije moguće vrednosno izraziti. Desetine hiljada američkih studenata će učiti na primeru festivala iz male Srbije i to je zaista sjajno za imidž zemlje. To je pogotovo važno jer je reč o turizmu, koji je danas pasoš mira, jer doprinosi širenju, spajanju i prožimanju ljudi različitih rasa, kultura, društvenih klasa, religija.

Ove godine ćemo napraviti najbolji festival do sada, a nadam se i ugostiti rekordan broj turista iz celog sveta. Turizam doprinosi povećanju svesti, toleranciji, razumevanju i većem uvažavanju i poštovanju različitosti među ljudima. Poruka koju će posetioci festivala iz drugih zemalja poneti sa sobom, da je Srbija gostoprimljiva zemlja, željna druženja i interakcije sa okruženjem, najvažnija je i nemerljiva vrednost Belgrade Beer Festa.

BBF – omiljeni primer

Prvo veliko priznanje festival je dobio kada je 2010. godine case study Belgrade Beer Festa uvršten u udžbenik „PR strategic and practice“ Dennisa Wilcoxa. Wilcox je tada izjavio da se trudio da nađe i druge slučajeve na kojima bi svojim studentima pokazao kako treba promovisati odredjeni događaj, ali da Beer Fest ostaje njegov „omiljeni primer“.

Dennis Wilcox je jedan od najpoznatijih svetskih stručnjaka i predavača iz oblasti odnosa s javnošću. Autor je čuvene knjige „Odnosi s javnošću: strategije i taktike“ koja je doživela devet izdanja i koristi se na 350 univerziteta širom sveta.

U toj knjizi, popularno nazvanoj „Biblija pi-ara“, Wilcox je za napisao: „Belgrade Beer Fest odličan je primer kako lokalna inicijativa i podstrek mogu da kreiraju događaj koji će privući ne samo lokalnu, nego i regionalnu i međunarodnu publiku. Ovaj festival pokazuje kako marketing, promocija i odnosi sa javnošću mogu da izgrade svest o nekom događaju. Organizatori su na odličan način promovisali Beer Fest, načinivši od njega veliku turističku atrakciju i za samu Srbiju“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.