Naslovna » BG servis » Beograd domaćin EP u atletici 2017.
Prag - EP u atletici
Prag - EP u atletici

Beograd domaćin EP u atletici 2017.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je juče u Pragu zastavu Evropske federacije povodom organizovanja EP u atletici 2017, koju mu je u O2 areni svečano predao predsednik Evropske atletske asocijacije Hansjorg Virc.

Ovim činom je počela organizacija Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će biti održano 2017. godine u Kombank areni u Beogradu.

– Ovaj čin preuzimanja zastave označava i zvanično početak organizacije ovog prvenstva koje nas očekuje u našem glavnom gradu, a ja obećavam da ćemo opravdati poverenje koje nam je ukazano. Ovo je veliki i važan događaj, koji će svakako doprineti pozicioniranju Beograda kao dobrog domaćina i organizatora sportskih takmičenja – rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Mali je naglasio da mu je drago što je imao privilegiju da primi zastavu Evropske federacije, i da su medalje Ivane Španović i Asmira Kolašinca odličan uvod u ono što će se dešavati u Kombank areni 2017. godine.

– Njihove medalje su nam dale još veći podstrek da damo sve od sebe da ovo takmičenje protekne na najvišem nivou. U organizaciju će u naredne dve godine biti uključene sve gradske strukture – rekao je Mali.

U okviru Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje se od 6. do 8. marta održavalo u Pragu, Atletski savez Srbije i Turistička organizacija Beograda organizovali su predstavljanje Beograda kao sledećeg domaćina ovog prvenstva, na kome se svečano obratio gradonačelnik. On je tom prilikom istakao da je Srbija zemlja sporta, a da se Grad Beograd već dokazao kao dobar domaćin. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.